TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Victoria reser till USA – därför träffar hon inte prinsessan Madeleine

20 sep, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria
Under torsdagen väntas kronprinsessan Victoria landa i USA. Nu avslöjar hovet varför hon åker ensam och vad hon ska göra i fem dagar.
Annons

Prinsessan Madeleine, 36, har haft en intensiv vår. Förutom att planera dottern Adriennes dop har hon semestrat med familjen i Florida – och förmodligen även planerat flytten till USA som gjordes under sensommaren. Då meddelade nämligen hovet att Madeleine, maken Chris O´Neill och de tre barnen flyttat permanent till USA:s östkust, närmare bestämt Florida.

I dag får USA ytterligare en svensk prinsessa till sitt land. I dag flyger nämligen kronprinsessan Victoria, 41, till New York. Hon är där i rollen som FN-ambassadör för de globala hållbarhetsmålen och kommer bland annat besöka den svenska stjärnkocken Fredrik Berselius restaurang i Brooklyn.

– Hon är främst där som FN-ambassadör för klimatmålen 2030. Hon ska besöka FN och ha möte angående det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Schemat är fullspäckat för kronprinsessan och enligt agendan kommer det inte finnas en enda lucka för att träffa lillasyster under de fem dagarna i USA, trots att New York bara ligger 2,5 timmes flygresa från Florida.

Annons

Det var i början av augusti som hovet meddelade att prinsessan Madeleine med familj skulle flytta till USA.

Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill planerar att i höst flytta till Florida i USA för en tid framöver.Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern”, skriver hovet i pressmeddelandet.

Nyheten om flytten var egentligen tänkt att publiceras senare i år, efter att skolorna startat igen. Men då informationen redan börjat läcka ut valde de att gå ut med nyheten nu istället för att vänta, skrev Svensk Dam.

I maj sålde prinsessan Madeleine och Chris O´Neill sin bostad i London där familjen har bott sedan 2015. Enligt Kungahusets schema har prinsessan Madeleine inte ett enda planerat framträdande under 2018.

Se nya trailern till dokumentärfilmen Queen of the World:

FOTO: Ibl

Annons