Verkliga relationen mellan prins Daniel och Chris O'Neill

Prins Daniel och Chris O’Neill valde olika väger att gå när de gifte sig med medlemmar tillhörande den svenska kungafamiljen.
Men hur ser relationen sinsemellan svågrarna egentligen ut? Vi har svaret.
Slå på ljud

Prins Daniel var 27 år gammal och arbetade som personlig tränare på ett lyxgym på Östermalm i Stockholm, när han en dag träffade den svenska kronprinsessan Victoria.

– Hon kom till min miljö där jag kände mig väldigt trygg. Det växte fram väldigt naturligt, har Daniel berättat i tv-intervjun ”Hennes vänliga höghet” på SVT.

Efter två månader bjöd Daniel ut Victoria och paret hann vara ifred med sin kärlek i nästan två år innan nyheten om att kronprinsessan och Daniel Westling dejtade plötsligen spred sig. För snart 10 år sedan gifte de sig och idag har de två barn tillsammans, prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig sommaren 2010. Foto: Lars Pehrson /TT

Chris och Madeleines kärlekshistoria

År 2010 var inte bara året då Daniel och Victoria sa ja till varandra, samma år träffade även prinsessan Madeleine sin stora kärlek Chris O’Neill. Paret träffades genom att de båda rörde sig bland den så kallade svensk­eliten i New York. Idag har Madeleine och Chris varit gifta i sju år och har tillsammans barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 2.

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill.

Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill. Foto: Karin Törnblom/TT

Gemensamma intresset svågrarna emellan

Men hur ser egentligen relationen ut mellan kronprinsessans och prinsessans makar? Prins Daniel och Chris O’Neill bor på varsin sida om atlanten men svågrarna har ett stort gemensamt intresse – nämligen entreprenörskap. Daniel har sedan giftermålet med Victoria engagerat sig i frågor som rör ämnet. Innan Daniel blev prins Daniel drev han flera gym, vilket är en verksamhet som hans bästa vänner sedan tog över då han valde att helhjärtat tillhöra den svenska kungafamiljen. Sedan Daniel klev in i familjen har han fått stöd av prins Carl Philip som gett sin svåger goda råd, på samma sätt som Victoria hjälpt prinsessan Sofia in i sin roll.

Olika livsbesluten efter bröllopen

Men till skillnad från prins Daniels val, så valde Chris O’Neill att avsäga sig prins-titeln, detta för att kunna fortsätta göra affärer. De olika besluten är inte något som Daniel ångrar utan han har tidigare berättat att han inte här avundsjuk på Chris arbete.

– Nej det är jag inte. Men var och en ska göra det som känns rätt för den, sa han då till Di.

Förutom att avsagt sig prinstiteln är Chris O’Neill inte heller ofta med vid kungliga evenemang. Detta gör att Daniel och Chris inte syns speciellt ofta i offentligheten tillsammans men under Victoriadagen finns de båda alltid på plats. Tidigare har de även mötts i en och annan tennismatch på Solliden, när de väl är på samma del av jordklotet.

Prins Daniel och Chris O’Neill på firandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag 2017.
Foto: Christine Olsson/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT/Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!