TV4 avslöjar prinsessan Sofias oväntade uppdrag på kanalen

Prinsessan Sofia

Under våren genomgick prinsessan Sofia en sjukvårdsutbildning.
Nu visar det sig att hon har tagit sig an ännu ett nytt uppdrag – nämligen framför kameran.
I TV4:s nya dokumentär Prinsessan Sofia – Project Playground kommer tittarna få följa prinsessan Sofia och Renée Nyberg.

Precis som för många andra så har sommaren i år sett annorlunda ut för den svenska kungafamiljen. Redan i början av pandemin tog hovet till flera åtgärder. Bland annat isolerades drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf, som tillhör en riskgrupp, på slottet i Stenhammar utanför Flen.

Även kronprinsessparet och prinsparet delade flitigt med sig av uppdateringar på sociala medier om att de har valt att ändra om i sina liv för att minska risken för spridning av viruset. Bland annat har de valt att ta möten genom videosamtal, för att minska de tillfällen där de vanligtvis träffar andra människor.

Oväntade beslutet under pandemin

Förutom dessa förändringar beslutade sig prinsessan Sofia för att göra en annan förändring i sin vardag. I april hölls en tre dagar lång sjukvårdsutbildning vid Sophiahemmet högskola, där permitterad SAS-personal skulle utbildas för att omskolas till att kunna jobba inom vård och omsorg under krisen. Denna utbildning tog sig även prinsessan Sofia an, hon var nämligen en av deltagarna på webbkursen.

– Det stämmer att prinsessan Sofia har gått den kursen, sa då hovets informationschef Margareta Thorgren, till Svensk Dam.

Tanken med detta var att prinsessan Sofia, som är hedersordförande för Sophiahemmet, ska kunna jobba som stödpersonal på sjukhuset.

Prinsessans nya tv-uppdrag

Nu visar sig prinsessan ha ytterligare ett nytt uppdrag på gång. I TV4:s nya dokumentär Prinsessan Sofia – Project Playground kommer tittarna få följa prinsessan Sofia och programledaren Renée Nyberg på en resa till insamlingsstiftelsen Project Playground i Kapstaden och Hallonbergen. Tillsammans med prinsessan Sofia och medgrundaren Frida Vesterberg får Renée följa Project Playgrounds arbete i Sydafrika och i Sverige.

– Vi följde Prinsessan Sofias arbete på plats både i Sydafrika och Sverige där vi fick träffa några av de barn som besöker Project Playground och fick ta del av deras vardag. Det som slog mig mest med den här resan är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna. Jag och prinsessan pratade även bland annat om de stora kontrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund, säger Renée Nyberg i ett pressmeddelande.

Prinsessan Sofia och Renée

Foto: TV4

I dokumentären kommer TV4-tittarna att ta del av öppenhjärtiga intervjuer där prinsessan Sofia berättat om sitt engagemang för drabbade barn. Hon kommer även att öppna upp om reflektioner kring föräldraskap och livet i offentligheten.

Prinsessan Sofia – Project Playground sänds torsdagen den 3 september 21.00 på TV4 och TV4 Play.

LÄS OCKSÅ: Prinsens nya stil – Daniels utseendeförändning väcker frågor

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines ord om relationen till sonen Nicolas

FOTO: TT