Terrorhotet mot brittiska lillprinsen – skulle förgiftas med glass

En internet-terrorist uppmanade anhängare att förgifta prins George genom att spruta in gift i hans glass.

I september förra året började lille prins George, 4, skolan i St Thomas’s Battersea i sydvästra London. Det var en märkbart spänd och förväntansfull 4-åring som kom till skolan hand i hand med pappa prins William, 35. Inte visste de då att det bara några månader senare skulle smidas planer på att attackera prins George på hans skola.

En 31-årig man sitter nu i rättegång misstänkt för att ha uppmanat sina anhängare att förgifta glass och söka upp prins George för att få honom att äta den. Det skriver den brittiska tidningen The Sun. Rättegången hålls på Woolwich Crown Court, där alla terroristmål i London handläggs.

Annons:
Här är sommarens mest omtalade – och viktigaste – armband

Den misstänkte 31-årige internet-terroristen ska ha berättat för advokater att han lagt ut en bild på prins George tillsammans med adressen till hans skola, siluetter av jihadkrigare och texten ”Inte ens den kungliga familjen kommer inte att utelämnas”.

Åklagaren Annabel Darlow uttalar sig i rättegångssalen och säger att uppmaningen om att injicera gift i prins Georges glass är absurd.

– Hans förslag var helt befängt och skilde inte mellan vuxen och barn eller mellan stridskrafter och civila, säger hon.

Internet-terroristen nådde ut till sina anhängare via en online-kanal som räknas som ett slags internet-verktyg för terrorism. Han har tidigare uppmanat till attacker på bland annat en Halloween-parad i New York och järnvägsstationer i Australien, skriver The Sun.

De skriver också att mannen förnekar tre andra tillfällen då han ska ha engagerat sig i att förbereda terroristhandlingar. Rättegången mot honom förväntas pågå i sex veckor.

HETAST PÅ HÄNT TV: JOHNNY EDLIND: Så blev jag känd på INSTAGRAM

LÄS OCKSÅ: Skrällen: prins Georges oväntade namnbyte avslöjat

LÄS OCKSÅ: Kate och Williams hemliga samtal under välkomnandet av nya prinsen

Foto: IBL

Senaste nytt