ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

SVT om kronprinsessparets skilsmässorykte i Året med kungafamiljen

08 jan, 2023 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
I SVT:s Året med kungafamiljen intervjuades hovets informationchef Margareta Thorgren gällande kronprinsessparets dementi om skilsmässoryktet.
Nu svarar SVT varför det egentligen togs med i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Brister ut i skratt efter frågan om kronprins HaakonBrand logo
Brister ut i skratt efter frågan om kronprins Haakon

SVT:s Året med kungafamiljen sändes innan julen där vi fick ta del av Sveriges kungafamiljs år.

Bland annat fick vi se prinsessan Madeleine och prins Nicolas dag vid upptäckarparken som han fått i dopgåva. Dessutom intervjuades hovets informationschef Margareta Thorgren om dementin gällande kronprinsessparets skilsmässorykte.

Nu svarar SVT varför det sistnämnda togs med i programmet.

SVT:s svar: ”Det var en ovanlig händelse”

Det var i februari 2022 som Kungahuset gick ut och dementerade skilsmässoryktet mellan prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

”För att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund”, skrev paret i ett unikt inlägg.

I Året med kungafamiljen intervjuades Margareta Thorgren om just detta och sade då följande:

Annons

– Det höll på i ungefär 14 dagar. Där kom vi till någon form av brytpunkt där vi märkte att de här ryktena, falska ryktena, som framförallt var i sociala medier, de fick en ny snurr och stannade inte av, beättade Margareta Thorgren i programmet och fortsatte:

– Då valde vi att gå ut med en offentlig dementi ifrån kronprinsessparet. Och syftet med det var ju att få slut på de här falska ryktena och sen naturligtvis att värna familjen.

I ett mejl till Hänt skriver SVT att det hela var en ovanlig händelse som togs med i programmet och att hovet förstod detta.

”Det var en ovanlig händelse som fick stor medial uppmärksamhet och därför valde vi att ta med detta i programmet. Hovet förstod detta och Margareta Thorgren ställde upp på en intervju”, skriver SVT i ett mejl.

Så blev kungafamiljens jul

Prinsessan Madeleine med familj kom hem till Sverige under julen för firande. Men även om prinsessan Madeleine kom hem så var inte familjen samlad.

Kronprinsessan Victoria firade tillsammans med prins Daniels familj och prins Carl Philip firade tillsammans med prinsessan Sofias familj.

Detta var något drottning Silvia själv bekräftade för tyska tidningen Bild.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Annons