Svenska Malaysia-prinsessan Sofie Louise visar upp familjelyckan

11 aug, 2022 
Prinsessan Sofie
Sofie Louise Johansson är prinsessa av delstaten Kelantan i nordvästra Malaysia.
Hon gifte sig med kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra, år 2019.
Nu visar hon upp familjelyckan – se bilden här!
Annons
Så ser prinsessan Madeleines tre barn ut idag
Så ser prinsessan Madeleines tre barn ut idag

Svenskan Sofie Louise Johansson, 33, är prinsessa i delstaten Kelantan i nordvästra Malaysia. Detta efter att hon gifte sig med kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra, 45, för tre år sedan.

Paret lärt känna varandra när prinsen studerade utomlands

Paret lärde känna varandra när prinsen studerade i Storbritannien. Prinsen har både studerat historia i London och italienska samt litteratur i Florens, Italien.

Han har även doktorerat i antikens historia. De ska enligt malaysiska medier känt varandra under en längre tid. Och kärleken blomstrade mellan paret, för 19 april 2019 gifte de sig.

Det privata bröllopet den 19 april år 2019

Det var hovet som bekräftade att kronprinsen av Kelantan skulle gifta sig med en svensk kvinna, vid namnet Sofie Louise Johansson.

Annons

Bröllopet var en mycket privat tillställning, rapporterade statliga nyhetsbyrån Bernama då om bröllopet.

– Kungligheter från Kelatan och nära vänner till hans höghet kommer att närvara vid bröllopet, sa Mohamed Faziharudean, ceremonichef vid hovet i Kelantan till nyhetsbyrån.

– Efter bröllopet kommer kanske hans höghet att följa med på event med folket för att introducera sin fru, sa Mohamed Faziharudean under en pressträff.

Vigseln var en mycket privat tillställning och omkring 300 gäster var med i ett anrikt palats. Sofies familj var närvarande men även Sveriges ambassadör i Malaysia, Dag Juhlin-Dannfelt.

Brudparet bestämde sig för att bröllopsgåvorna skulle gå till hjälporganisationer i regionen Kelantan. Då Sofie bland annat brinner för välgörenhet och arbetar aktivt med det, vilket hon delar flitigt med sig av på sociala medier.

Finbesök av farmor i Kelantan

Ett år efter att paret hade gift sig delade Sofie med sig av lyckan på sin Instagram, så här skrev hon då:

Annons

Ett vackert år har gått sedan vi gifte oss. Jag känner mig lyckligt lottad och stolt att stå vid din sida som din hustru. Jag tackar Allah varje dag för att jag har en sådan kärleksfull och respektfull make. Jag vill även tacka familj, vänner och Sveriges ambassadör för att ni reste långväga för att vara en del av vår speciella dag”, skrev hon på Instagram.

Av vad vi kan se på sociala medier verkar prinsessan fortfarande väldigt lycklig. Nyligen publicerade hon en bild när hon fick finbesök av farmor.

Julai 2022- Början på ett nytt mån-Hijri-år tillsammans med familjen. Junjung kasih Raja Perempuan Tengku Anis för att vi åt lunch idag.

Flera kommenterade på hennes Instagram.

Trevligt att ha farmor på besök! Kelantan är ju helt fantastiskt.

Fantastisk familj din ”Farmor” ser riktigt fin ut i sin klänning”

Så rart med farmor hos er

FOTO: Instagram

Annons