Svenska kungafamiljen närvarar inte på kronprinsessan Victorias sysslings bröllop

Kungafamiljen

Under lördagen gifter sig kronprinsessan Victorias syssling – men ingen från svenska kungafamiljen är på plats.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga
Slå på ljud

Under lördagen den 23e oktober samlas kungligheterna från hela världens hörn i grekiska Aten för ett omtalat prinsbröllop: Kronprinsessan Victorias syssling prins Philippos gifter sig med miljardärsdottern Nina Flohr.

Enligt Svensk dam äger bröllopet rum i den grekisk-ortodoxa domkyrkan Metrópolis – samma kyrka där prins Philippos mamma, danskfödda drottning Anne-Marie, sa ja till kung Konstantin under hösten1964.

Men trots att släktbanden till det danska kungahuset är så nära så missar kronprinsessan detta bröllop. Svensk Dam har varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren, som meddelar att ingen från den svenska kungafamiljen kommer att vara på plats i Grekland.

Därför närvarar inte kronprinsessan Victoria och prins Daniel på bröllopet

Hovets informationchef ger ingen direkt anledning till frånvaron, men kronprinsessan Victoria och prins Daniel är nyss hemkomna från en resa i Italien, vilket skulle kunna vara en anledning till att de inte han åka även till Grekland. Sedan är det ju även så att prinsessan Madeleine och Chris befinner sig på andra sidan Atlanten, vilket blir en lång resa för ett bröllop.

Prins Philippos gifter sig med miljardärsdottern Nina Flohr. FOTO: Instagram

Tre dagars lång fest

Men trots den svenska kungafamiljens frånvaro så får man hoppas att prinsbröllopet blir en stor succé. Bröllopsfestligheterna pågår i tre dagar och inleddes under fredagskvällen med en middag utanför Aten rapporterar Billedbladet.

Delar av grekiska kungafamiljen på plats. FOTO: Papadakis Press/MEGA/TT

GPATH

Under lördagen hålls alltså vigseln och därefter blir det en efterföljande bröllopsmiddag, innan de avslutas på söndag med ett mer avslappnat party på en yachtklubb i hamnstaden Pireus.

FOTO: TT/INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN