LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Svenska prinsessan Sofie Louise av Malysia har blivit mamma

19 jul, 2023 
Hanna Bolander
prinsessan sofia av malaysia
Svenska Sofie Louise Johansson är prinsessa av delstaten Kelantan i Malaysia.
Hon är gift med kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra.
Nu välkomnar kungaparet sitt första barn till världen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Prinsessan av Malaysia Sofie Louise Johansson, 36, och kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra, 45, har fått sitt första barn.

På Instagram avslöjar hennes stab att allt gick bra med förlossningen och att mamman och bebisen mår bra.

– Vi prisar och tackar Gud för att kronprinsessan av Kelantan har fött sitt första barn 17 juli 2023. Hennes majestät och det kungliga barnet mår båda bra.

Prinsessan Sofie av Malaysia har fått barn

Barnet föddes under måndagen på universitetssjukhuset i Malaysia. Staben skriver också att kronprinsparet vill tacka personalen på sjukhuset, samt befolkningen som bett till Gud för barnets välmående.

Sofie och prinsen träffade varandra när hon var ute och reste och han studerade historia på universitetet i Storbritannien. Men det är inte bara historia som kronprinsen av Kelantan i Malaysia har studerat. Han har också doktorerat i antikens historia, samt studerat Italienska och litteratur.

Annons

Kronprinsen och Sofie gifte sig 2019

Vigseln mellan Sofie och kronprinsen ägde rum i april 2019. Den privata tillställningen hade omkring 300 gäster närvarande.

Prinsessan har tidigare delat med sig av på Instagram att paret gått en föräldrakurs där de bland annat lärt sig hjärt-lungräddning och vård för bebisar.

Prinsessan skrev då:

”Det kan hjälpa till att rädda ett liv under ett hjärtstopp, när hjärtat sluta slå eller slår för dåligt för att blodet ska cirkulera till hjärnan och andra viktiga organ.”

Hennes Instagram har i skrivande stund 121 000 följare, där hon delar med sig av livet som prinsessa i Malaysia. Följarna får där en inblick i hennes vardag, som innefattar kungliga uppdrag och lyxiga middagar.

Men prinsessan är också väldigt mån om sina rötter i Sverige, hon delar ofta med sig av bilder iklädd svenska folkdräkten, där hon hyllar sitt arv. Sofie är uppväxt i Mantorp och bodde i Sverige innan hon träffade prinsen på en resa i London.

Under inlägget där staben offentliggör att Malaysia fått ett tillskott i form av en kunglig bebis skickar följarna sina grattishälsningar.

Gratulationerna väller in både från den svenska och Malaysiska befolkningen.

FOTO: Instagram

Annons