TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Stora oron inför Chris O'Neil och prinsessan Madeleines flytt till Sverige

22 mar, 2023 
Chris O'Neil och prinsessan Madeleines
En flytt innebär ofta stora förändringar.
Inte minst om man till och med byter land, som prinsessan Madeleine och Chris ska göra.
– Det är en kolossal skillnad, säger kungaexperten Herman Lindqvist till Svensk dam.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill ska flytta hem till Sverige.

Paret har lagt ut sin lyxvilla i Florida till försäljning och planerar att flytta hem till Sverige tills augusti, så att barnen kan börja i svensk skola då.

Nu har Svensk Dam pratat med journalisten och kungaexperten Herman Lindqvist, som berättar om hur han ser på parets flytt. Han säger att det kommer bli mycket ansträngande för framförallt Chris, att bo i Stockholm innerstad.

– Det är frågan hur hon ska hantera det. Det är en kolossal skillnad att bo på Hovstallet, med trånga gator runt omkring och ständig övervakning, och borta i Florida i solen och swimmingpoolen där man kan vara anonym. Här varje gång de ska visa sig kommer folk se det och ta bilder på henne, så hon vet att hon är otroligt bevakad, säger han och fortsätter:

Annons

– Ännu värre är det för Chris, för han trivs ju inte i det här hovlivet och hovvärlden. Han trivs inte alls med det. Att då tvingas in i det här lilla trånga Stockholm, med väder och vind, tror jag kommer sätta en enorm press på honom. Det ska bli intressant att se hur det går för honom.

Hela familjen är redo att flytta till Sverige.
Hela familjen är redo att flytta till Sverige.

”Det är svårt”

Vidare säger kungaexperten att det kan vara svårt att anpassa sig för amerikanen Chris att bo i det svenska samhället.

–De har varit borta så länge och herr Chris har inte bott här på riktigt. Det är svårt att komma hit och bo när man har bott så länge på andra ställen, säger Herman till Svensk dam.

Annons