Stora olikheterna mellan prins Alexander och prins Gabriel

Avslöjandet: Så olika är prins Alexander och prins Gabriel

Prins Alexander och prins Gabriel växer så det knakar, men i helt olika riktningar?
Ena lillprinsen verkar gå mer i pappa prins Carl Philips fotspår, medan den andra lillprinsen går mer i mamma prinsessan Sofias fotspår.

Prins Alexander, 3, och prins Gabriel, 2, är söner till prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 35. Som alla barn i den åldern växer de så det knakar. Men något som blir mer och mer klart är att desto mer som sönerna växer, desto mer olika är de.

Bröderna som är två helt olika individer med personligheter som är långt ifrån lika, har även ansiktsdrag som skiljer sig otroligt mycket från varandra.

Leker fint – trots olikheterna

Lika barn leka bäst? Det kanske inte stämmer i alla fall. Prins Alexander och prins Gabriel leker väldigt fint med varandra, trots att de är så olika. Kanske var de lite lika när de var nyfödda, men de blir mer olika ju mer tiden går.

Alexanders utseende har gått mer i sin pappas riktning. Hur? Bruna ögon och lockigt hår. Medan prins Gabriels utseende tog riktningen åt andra hållet, nämligen till mamma prinsessan Sofia, med sitt ljusa tunna hår och sina blå ögon.

Prins Alexander med sina föräldrar

Prins Alexander med sina föräldrar. FOTO: Tommy Pedersen/TT

Prins Gabriel med pappa prins Carl Philip

Prins Gabriel med pappa prins Carl Philip. FOTO: Tommy Pedersen/TT

Olika personligheter

Gällande brödernas personligheter så verkar även de skilja sig en hel del från varandra. Prins Alexander verkar ha myror i brallan ganska ofta, och väljer för det mesta att springa runt och leka, samt att utforska omgivningen om möjlighet finns. Han passar på vid kungliga högtider att springa iväg på en liten upptäcksfärd, skriver Svensk Dam. Brorsan prins Gabriel däremot, han väljer hellre att stanna kvar med sina föräldrar i tryggheten.

Exempel på detta? Prinsessan Adriennes dop. Prins Alexander levde loppan framför alla kameror, medan lillebror prins Gabriel snällt stod avsides och avvaktade.

Stora olikheterna mellan Alexander och Gabriel – så är prinsarnas relation

Prins Alexander busar tillsammans med kusinen Oscar.

Prins Alexander busar på Adriennes dop.

Prins Alexander busar på Adriennes dop.

Så det är alltså inte bara till utseendet som prinsarna går i sina föräldrars fotspår, utan även i beteende. Prins Carl Philip var lite tillbakadragen som lite, och höll sig gärna till föräldrarna kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Prinsessan Sofia däremot, hon älskade att stå i centrum när hon var lite. Äpplet verkar inte falla så långt från trädet!

FOTO: Patrik Österberg/TT, Tommy Pedersen/TT

SENASTE NYTT!