TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Löfvens present till Victoria – betalade med skattepengar

17 nov, 2017 
Malin Ljung
Stefan Lövfen höll inte igen när han var med och valde födelsedagspresent till kronprinsessan. Men i slutändan så är det skattebetalarna som fick stå för notan.
Annons

När kronprinsessan Victoria fyllde 40 under sommaren firades hon med pompa och ståt. Och självklart fick hon sedvanliga födelsedagspresenter från alla håll och kanter. Bland annat från Sveriges statsminister Stefan Lövfen och talmannen Urban Ahlin som gav kronprinsessan en present från det svenska folket.

I paketet fanns enligt Expressen ett kryddställ i silver med tre skålformade kryddkar. Varav ett av dem var i svenskt rödguld, avsett för salt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Prislappen för presenten? 50 000 kronor.

– Kronprinsessan är ett föredöme på så många sätt – som kunglighet, som medmänniska och som förälder. Den enkelhet och värme som kronprinsessan utstrålar gör att många kan känna sig välkomna och inkluderade. Det är väldigt fint och det är svenskt, sa statsminister Stefan Löfven i samband med överlämnande.

Expressen har tagit del av fakturan som mottogs av Regeringskansliet och sedan jämt ska ha fördelats på Riksdagsförvaltningen. I klarspråk betalades kryddstället med skattebetalarnas pengar.

Annons

Riksdagsförvaltningens pressekreterare Pernilla Eldblom försvarar summans rimlighet med följande svar till tidningen:

– Det här är svenska folkets gåva till kronprinsessan. Den överlämnas av riksdag och regering och vad gåvan ska bestå i och hur mycket den ska kosta bestäms i en dialog mellan riksdagen och regeringskansliet.

Låt oss hoppas att födelsedagspresenten används hemma på Haga slott.

FOTO: Ibl

Annons