LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Prins Harry och Meghan blir nobbade av Spotify – bryter kontraktet

17 jun, 2023 
AvHanna Bolander
Prins Harry och Meghan Markle
Spotify dumpar prins Harry och Meghan Markle.
Avtalet bryts i förtid och podden läggs ner efter bara en säsong.
Spotify och prinsparet uttalar sig om uppbrottet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Harry & Meghans kärlekshistoriaBrand logo
Harry & Meghans kärlekshistoria

Det har gått två år sedan prins Harry, 38, och Meghan Markle, 41, bröt helt med det brittiska kungahuset, efter ett års betänketid. Harry har fortfaranden en plats i tronföljden men paret får inte längre kalla sig för ”kungliga högheter”, de har inte heller några uppdrag och kungligt beskyddarskap.

Meghan Markle om dramatiken i brittiska hovet

Tiden efter de lämnat kungafamiljen kantades av konflikter. Prinsen och Meghan deltog bland annat i en tv-intervju med Oprah Winfrey i CBS, där de pratade öppet om sin tid i kungafamiljen och den spända relationen. Meghan anklagade bland annat det brittiska hovet för rasism, mot deras då ofödde son Archie. Hon berättade också om sina självmordstankar och hur hon upplevde att hovet nekade henne hjälp med sin psykiska ohälsa.

Annons

Paret beslutade sig för att lämna kungahuset eftersom de ville vara mer självständiga och försörja sig på annat sätt. De skrev bland annat kontrakt med Netflix och Spotify för mångmiljonbelopp.

Men nu har ett av de värdefulla kontrakten brutits i förtid. Att avsluta samarbetet med Spotify var ett gemensamt beslut, enligt ett uttalande från företaget och de före detta kungligheterna.

Prins Harry och Meghans podd Archetypes hade premiär hösten 2022. I podden intervjuades kända personer som Serena Williams, Mariah Carey och Trevor Noah. Men redan efter tolv avsnitt läggs podden ner. Det blir alltså ingen andra säsong.

Kontraktet med Spotify är värt 20 miljoner dollar

Avtalet med streamingjätten Spotify var värt omkring 20 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 200 miljoner svenska kronor. Det är ännu oklart om Harry och Meghan kommer få ta del av ersättningen då de inte uppfyllt produktionskraven, enligt Wall Street Journal. Aftonbladet rapporterar om att de fått uppgifter om att paret nu är på jakt efter nya samarbeten med andra medieföretag.

FOTO: TT/MISC, TT/RUBA

Annons