Skarp kritik mot kronprinsessan Victorias beslut

Folket riktar nu skarp kritik mot kronprinsessan Victoria och prins Daniels agerande under onsdagen.
Nu ifrågasätts de nya bilderna på paret.
”Tänk på era barn”, skriver bland annat en följare.

Den svenska kungafamiljen har de senaste veckorna tvingats ändra om radikalt i sitt schema. På grund av den pågående spridningen av coronaviruset, Covid -19, har hovet bland annat tagit beslut om att kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria separeras.

– Det är egentligen ett beslut som alltid ligger. Till exempel kungen och kronprinsessan flyger aldrig tillsammans utan det sker alltid separat. Och i det här fallet så gäller det ju att minimera riskspridning och också genom att separera statschef och blivande statschef. Det är också ett sätt om någon mot förmodan skulle bli smittad, så är det ju lämpligt att inte båda drabbas samtidigt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Kungen och drottningen har lämnat Stockholm

Sedan en tid tillbaka har kungen och drottning Silvia dessutom lämnat Stockholm, istället befinner de sig på Stenhammar slott i sörmländska Flen. Där sköter kungaparet många av sina arbetsuppgifter via videolänk och telefonsamtal.

Några som däremot är kvar i Stockholm är kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Tidigare i veckan visade kungahuset upp på sina sociala medier hur Victoria och Daniel även de representerade Sverige via video- och telefonsamtal.

Men under onsdagen valde kronprinsessparet att göra en viktig punktinsats då de besökte den regionala sjukvårdsledningen i Region Stockholm för att visa sitt stöd till alla de som arbetar med att begränsa spridningen av coronaviruset.

Kritiken mot kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Nu är det många som reagerar på att kronprinsessparet går emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer att arbeta hemifrån och undvika nära kontakt i folksamlingar. I hovets kommentarsfält på Instagram riktas skarp kritik mot bilderna på Victoria och Daniel.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Region Stockholm

Kronprinsessparet visade sitt stöd genom att stötta alla de som febrilt arbetar med att begränsa spridningen av coronaviruset.

”Jag kan tänka mig att alla tänkbara försiktigheter är tagna, men jag upplever det som lite märkligt att de ens “besökte” en plats och att det ser ut som att de står, i coronatider, lite för nära varandra. I övrigt, hurra för vårt Kronprinsesspar!”, skriver en person.

”Jag tycker kronprinsessparet ska ta en paus från plikterna nu i Coronatider! Var rädda om er Hälsa. Tänk på era barn om inte annat. Hälsan är viktig! Sköt om er fina, rara kungligheter!”, kommenterar en annan person.

”Stanna hemma och var ett gott föredöme för andra!”, uppmanar en annan.

”Ni borde inte vara där, snälla stanna hemma och var säkra”, tycker en tredje.

FOTO: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna, TT