Artikeln innehåller reklamlänkar

Skarp kritik mot Meghan Markles klädmiss: "Opassande"

Meghan Markles klädmiss

Meghan Markles klänningsval under gårdagen har skapat ramaskri. Nu får den gravida prinshustrun skarp kritik och följarna ställer krav på det brittiska hovet.

För en vecka sen meddelade det brittiska hovet att prins Harry, 34, och Meghan Markle, 37, väntar barn, fem månader efter bröllopet kom bekräftelsen att Meghan är gravid. Deras lilla bebis väntas födas i slutet av april.

Just nu är Harry och Meghan Markle på kungligt uppdrag i Australien. Under måndagen sågs de två hand i hand på Fraser Island där de minglade med de lokala invånarna. I helgen meddelade hovet att Meghans schema kommer att ses över och vissa planerade evenemang kommer att ställas in.

Annons: Den omtalade rosa plattborsten ger dig fint hår på nolltid – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

Bilderna på prinsparet har nog fått det brittiska kungahuset att tappa hakan, för Meghan Markle passade på att bryta mot de strikta klädreglerna. När hon och maken strosade längs stranden hade hon nämligen på sig en lång klänning med smala axelband – och på vänster sida hade klänningen en avslöjande slits som enbart hölls ihop med en liten knapp.

En gammal klädregel för kungligheter är att de inte ska visa alltför mycket hud, och just en slits som slutar långt upp på låret finns inte på listan för vad som är okej.

Kensington Palace har själva publicerat bilder på Meghan Markle på sin Instagram, och flera följare attackerar klänningen och tycker att den är opassande.

“Snälla Kensington royal, någon måste anställa en stylist till meghan. Högst opassande! De är inte på smekmånad eller en privat weekend! De representerar kungafamiljen och det är genomgående opassande”, skriver en arg följare.

“Folk klär upp sig och lägger så stor tid på att de kommer. De går ut för att se dem och kungligheterna dyker upp och ser ut som att de varit ute på en långpromenad med hunden och inte förväntade sig att träffa folk. Så besviken”, skriver en annan.

“Så ledsen, men den här klänningen är så opassande för en kunglig resa, det är inte en privat semester!”, tycker en tredje.

Det är dock inte första gången en prinshustru bryter mot den regeln. People har rotat i arkivet och funnit bilder på när Meghan Markles svägerska, Kate Middleton, gick på premiären av A street cat named Bob för två år sedan, då i en vit klänning med avslöjande slits.

Meghan Markle har dessutom redan hunnit få kritik för sina kläder under sina fem månader som hustru till en brittisk prins. När prins Louis döptes dök Meghan upp i en grön klänning – samtidigt som alla andra på familjefotot var färgkoordinerade i ljusa och blåa färger.

Gissningsvis bryr sig inte Meghan Markle och prins Harry särskilt mycket om de får nya bannor över en så trivial sak som en slits. På bilderna ser de superlyckliga ut där de vandrar hand i hand.

LÄS OCKSÅ: Här visar Meghan Markle gravidmagen för första gången

LÄS OCKSÅ: Brittiska kungafamiljen skakad – prins Harry och Meghan Markle nära att dö

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!