TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Sjukhuset bryter tystnaden – sanningen om Kate Middleton: ”Otroligt skadligt”

22 mar, 2024 
Det som inte fick hända har hänt: Anställda på Prinsessan Kates sjukhus har försökt luska i hennes journal.
Nu agerar sjukhusdirektören.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Sedan i januari i år har ovissheten kring prinsessan Kate Middleton, 42, varit stor. Det var då hon genomgick en planerad bukoperation och det sades redan då att hon inte kommer tillbaka till jobbet förrän efter påsk.

Men trots det har spekulationerna flödat och det har varit av några anledningar. Först och främst har hon inte synts till och för att lugna folket publicerade de en bild på Kate och barnen. Men den bilden visade sig vara väldigt retuscherad och det gav givetvis upphov till ytterligare misstankar om att allt inte stod helt rätt till.

Och nu riktas blickarna återigen åt Kates håll. I tisdags kom beskedet att en utredning har inletts mot privatsjukhuset The London Clinic, detta rapporterar The Mirror. Tre anställda på sjukhuset ska nämligen ha försökt få tillgång till prinsessans journaler.

Annons

Sjukhusdirektören om beteendet: ”Bryter mot våra regler”

En källa till The Mirror förklarar hur skadligt detta kan vara för den brittiska kungafamiljen, om informationen kommer ut.

– Detta är ett stort säkerhetsbrott och otroligt skadligt för sjukhuset, med tanke på deras oklanderliga rykte för att behandla medlemmar av kungafamiljen, säger en källa till The Mirror.

Och sjukhusdirektören tar saken på minst lika stort allvar.

– Det finns ingen plats på vårt sjukhus för dem som avsiktligen bryter mot våra patienters eller kollegors förtroende, säger sjukhusets chef Al Russel i ett uttalande.

Sjukhuset lovar diskretion och konfidalitet

Han är medveten om att alla anställda på The London Clinic är bekanta med deras riktlinjer för att upprätthålla konfidentialitet och att skydda patienterna. Sjukhuset är nämligen allmänt kända för att man ska kunna känna sig säker, kung Charles, 75, är också en av patienterna på sjukhuset den senaste tiden.

Annons

– Vi har system på plats för att övervaka hanteringen av patientinformation, och i händelse av ett brott kommer alla lämpliga utrednings-, regulatoriska och disciplinära åtgärder att vidtas, säger Russel vidare i uttalandet.

Privatsjukhuset London Clinic har funnits sedan 1932. Rummen är utrustade som hotellrum med luftkonditionering, privat badrum med produkter, stor tv och butler-service.

Ett catering-team tar hand om patienternas alla önskemål kring mat. Menyn består av förrätt, varmrätt och efterrätt.

FOTO: MISC / BACKGRID US / TT

Annons