LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Shaman Dureks första ord efter Ari Behns död

05 jan, 2020 
AvIda Gustafsson
Shaman Dureks uttalande efter Ari Behns död
Nu uttalar sig prinsessan Märtha Louise pojkvän Shaman Durek för första gången om Ari Behns död.
– Så otroligt ledsen, skriver han på Instagram.
Annons
Vila i frid Ari BehnBrand logo
Vila i frid Ari Behn

På juldagen kom beskedet att den norska författaren Ari Behn gått bort, 47 år gammal. Ari var under åren 2002-2017 gift med prinsessan Märtha Louise, 48, och tillsammans fick de tre döttrar – Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11.

Beskedet om Aris bortgång meddelades av familjens talesperson Geir Håkonsund via NRK.

– Det är med sorg i hjärtat som vi, de allra närmaste anhöriga till Ari Behn, idag måste meddela att han har tagit sitt eget liv. Vi ber om respekt för våras privatliv den närmsta tiden.

Märtha Louise om sorgen

Under fredagen begravdes Ari Behn i Oslos domkyrka. En stor del av Norges kungahus närvarade, där bland Märtha Louise och ex-parets döttrar, samt kung Harald och drottning Sonja. Från det svenska kungahuset var prins Daniel på plats.

Under den känslosamma ceremonin höll den äldsta dottern ett gripande tal, och hade mamma Märtha Louise bredvid sig som stöd. Märtha Louise själv hade inte uttalat sig om bortgången av sin ex-make innan begravningen, men dagen efter berättade hon om sorgen i ett uttalande.

Annons

– Vi är i djup sorg och smärta allesammans, berättade prinsessan enligt NTB och fortsatte:

– Du var flickornas varma, rolig, kloka och goda pappa som de saknar så djupt. Vi saknar de roliga kommentarerna, dina fina synpunkter, den poetiska tonen, de överösande komplimangerna, den stora kärlek du hade för dem. Men nu finns det ett tomrum där du var, för ingen kan någonsin ersätta dig för våra vackra flickor. Och det är så smärtsamt att tänka på att du ville lämna jorden.

Shaman Dureks uttalande

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn gick skilda vägar 2017. Sedan i maj 2019 är prinsessan tillsammans med den amerikanska författaren Shaman Durek Verret, 44. Nu uttalar sig prinsessans pojkvän för första gången om Märtha Louise ex-makes bortgång.

I ett inlägg på Instagram förklarar Shaman Durek att han inte kommer att kommentera Aris bortgång – men uttrycker även sin sorg för familjens förlust:

”Av djup respekt för Märtha och Aris barn kommer jag inte att kommentera deras fars bortgång, varken nu eller senare, förutom att säga att jag är så otroligt ledsen för deras förlust”, skriver Shaman Durek Verret.

FOTO: TT/Andreas Fadum, Instagram

Annons