Sanningen om drottning Silvias relation med prins Daniels mamma Ewa

Drottning Silvias relation med prins Daniels mamma Ewa Westling.

Under alla år har drottning Silvia och Ewa Westling stöttat kronprinsessan Victoria och prins Daniel i deras relation.
Men hur ser relationen mellan de båda svärmödrarna ut?

Sedan kung Carl Gustaf beslutade att minska det kungliga huset har fokus lagts mer på kronprinsessan Victoria med familj, medan prins Carl Philips och prinsessan Madeleines barn har avsagts sina kungliga uppdrag. Beslutet har därmed ökat pressen på kronprinsessan och maken prins Daniel då de fått ett ännu större ansvar.

I en intervju med Svensk dam berättade kronprinsessan Victoria nyligen vad hon tycker om förändringarna i kungahuset och förklarade att hon inte ser den ökade pressen som något problem.

– Det hör väl till det hela. Det är inte så konstigt egentligen, sa hon till tidningen.

För bara några dagar sedan rapporterade Svensk dam att prins Daniel får stöd av ingen mindre än drottning Silvia efter omställningen. Drottning Silvia är en av få personer som kan sätta sig in i Daniels situation och vet vad rollen som äkta hälft till en statschef innebär.

Prins Daniels roll i kungahuset har minst sagt förändrats sedan han först började dejta kronprinsessan. Till en början träffades de numera äkta makarna i det dolda, för att försäkra sig om att deras relation var stark nog innan Daniel presenterades för svenska folket. Svensk damtidning skriver nu att paret fick ett ovärderligt stöd av två speciella personer under denna tid, nämligen av deras mammor.

Drottning Silvia och Ewas stora stöd

Enligt tidningen var drottning Silvia mån om att prins Daniel skulle få en chans att anpassa sig till det kungliga livet i lugn och ro. För henne var det viktigt att Daniel kände sig trygg i familjen och att han kände sig som en del av den. De kungliga bitarna kom först senare.

Svensk dam skriver att kronprinsessan Victoria fick ett lika varmt välkomnande av Daniels mamma Ewa Westling. Tillsammans med maken Olle Westling bjöd hon in Victoria till Ockelbo, som vilken tjej som helst. Där och då spelade hennes kungliga titel ingen roll, utan Victoria fick vara sig själv – långt bort från alla kungliga måsten.

Efter åren då kronprinsessan Victoria och prins Daniel umgicks i det dolda har svärmödrarna fått ett alldeles speciellt band, skriver Svensk dam. Hela tiden har de sett på relationen med samma ögon – och trots att det var tufft att hålla Victoria och Daniel utanför rampljuset lyckades de ändå skapa en zon där de kunde känna sig trygga.

FOTO: TT/Fredrik Sandberg, TT/Marcus Ericsson