Sanningen bakom kronprinsessan Victorias plötsliga paus

Kronprinsessan Vicotria

Om en vecka går Nobel av stapeln.
Någon som har schemat helt tomt i kalendern till dess är kronprinsessan Victoria, som annars har fullspäckat schema.
Var håller hon hus?

Kronprinsessan Victoria, 42, har haft en hel del press på sig den sista tiden. Efter kung Carl Gustafs, 73, beslutade i höst att minska kungafamiljen och mer har fokus har lagts på kronprinsessan med familj. Medan prins Carl Philips, 40, och prinsessan Madeleienes, 37, barn har avsagts sina kungliga uppdrag.

– Vi har under lång tid sett att kronprinsessparet tar ett större ansvar. Det innebär att ansvaret kan mjukas upp för prinsen och prinsessan, berättade riksmarskalk Fredrik Wersäll under en tidigare pressträff gällande förändringarna i kungahuset.

Så i oktober, efter en intensiv höst med ökad press, tog kronprinsessan Victoria ett efterlängtat höstlov. Tillsammans med barnen och prins Daniel, 46, njöt hon av ett par lediga dagar – långt ifrån det fullspäckade kungliga schemat.

Kalendern ekar tom

Som vi vet är kronprinsessan pliktmedveten och en av våra kungligheter som arbetar mycket hårt. Men nu verkar kalendern eka tomt för kronprinsessan igen, en hel vecka.

Då kan man undra vad som är på gång. Är det hennes tur att ta semester? Eller kan det vara så att det något som inte står rätt till hos familjen?

Vid den här tidpunkten på året brukar kronprinsessan och prins Daniel ha adventsmingel enligt tradition på Haga slott för sina vänner, som oftast hålls väldigt privat. Skulle det kunna vara det som tar upp Victorias tid? För visst kan det behövas en hel del förberedelse för en sådan tillställning.

Interna möten

Men enligt Johan Tegel, vid hovets informationsavdelning, har vi ingenting att oroa oss för.

– Kronprinsessan har under resten av denna vecka kontorstid med ett flertal interna möten och företräden. I går talade hon vid ett hållbarhetsseminarium på Finlandsinstitutet i Stockholm. Några ytterligare officiella programpunkter är dock inte inplanerade, säger Tegel till Svensk Dam.

Det verkar alltså som att vår hårt arbetande kronprinsessa inte tagit semester, utan bara inte har så mycket “synliga” uppdrag framöver.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Claudio Bresciani/TT

Senaste nytt