Så startade kärlekssagan – Sofia om Carl Philips hemliga sms

Deras blickar möttes på ett dansgolv i Båstad en ljummen natt. Efter den kvällen hade Sofia prinsens nummer i sin mobil och världens finaste kärlekssaga tog sin början...

Det var mitt under sommaren 2009 och Båstad vimlade av kändisar, kungligheter, Stureplansfolk och vackra tjejer. Prins Carl Philip, då 30 år fyllda, nyss separerad från Emma Pernald, var nere i den skånska kustpärlan tillsammans med sina vänner. Vem hade anat att prinsen just denna kväll skulle möta sin prinsessa. Plötsligt stod hon bara där, 25-åriga Sofia från Älvdalen som var så lik drottning Silvia som ung, med det vackra mörka håret böljande längs ryggen. Sedan den kvällen har de inte kunnat släppa varandra.

Annons:
Köpt julklapparna än?! Endast denna vecka: 20% på ALLA julklappar på presenter.se med koden “Tomte”

Trygga Sofia blev snart ett stort stöd för den svenske prinsen och han berättade om sina utmaningar i livet. Och om sin dyslexi. 

– Jag minns när prins Carl Philip första gången berättade för mig om sin dyslexi. Vi hade precis börjat träffas och sms:ade med varandra. Då fick jag ett meddelande från honom där han skrev att du kanske ser att jag har dyslexi. Och jag svarade att jag hade märkt det, berättar Sofia som tillsammans med Carl Philip är värd på Stockholms slott för symposiet Dyslexialand.

Hon fortsätter:

– Det är viktigt för oss som ser våra nära kämpa, att vi får information så att vi kan stötta. Ett samhälle som har plats för olika begåvningar gör att fler kan komma till sin rätt. Dagens tema är därför att olikheter är lika med styrkor!

Carl Philip inflikar:

– Alla har olika styrkor. Plocka fram och använd dem. Så försöker jag tänka.

LÄS OCKSÅ: Skrällen: Carl Philip och Sofia har startat Instagram-konto

LÄS OCKSÅ: Hovets besked: Victoria stoppar dottern Estelle från viktiga resan

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!