Så mycket betalar Madeleine för sin förlossning – tar ur egen ficka

Nu är det inte långt kvar tills storken kommer med Madeleines och Chris tredje barn. Prinsessparet hyllas stort efter ha meddelat att de själva betalar för Madeleines förlossningen.

Det drar ihop sig inför prinsessan Madeleines förlossning. Förra fredagen landade hon i Sverige och förberedelserna inför den nya bebisens ankomst är stora. Under torsdagen samlade prinsessan sina närmaste väninnor för en långlunch på Stureplanskrogen Riche. Förlossningen är beräknad till mitten på mars och nu rör det sig bara om dagar tills Madeleines och maken Chris O’Neill, 43, kungliga ”trea” ser sitt första ljus. Gissa om prinsessan Leonore, 4, och prins Nicolas, 2, väntar spänt på sitt nya syskon? Även storkusinen prinsessan Estelle, 6, sägs vara mycket förväntansfull över att få en ny liten kusin.

För bara ett par veckor sedan avslöjade hovet att Madeleine bestämt sig för att föda i Sverige. Dottern Leonore förlöstes i New York och sonen Nicolas föddes däremot på Danderyds sjukhus i Stockholm. Eftersom prinsessan Madeleine är skriven i London betalar hon själv för sin förlossning.

– Då prinsessan Madeleine och hennes familj ej är folkbokförda i Sverige kommer de att med privata medel bekosta den vård som ges i samband med nedkomsten”, skrev hovet i ett pressmeddelande tidigare i februari.

En vanlig vaginal förlossning utan komplikation kostar från 20 000 kronor i Stockholms läns landsting, men kan uppgå till 80 000 kronor om det skulle bli ett komplicerat kejsarsnitt, berättar Hanna Fellenius, pressekreterare vid Stockholms läns landsting, för Svensk Damtidning.

LÄS OCKSÅ: Chris avslöjande om gravida Madeleines smärtor – hemliga varningen

Den fyndiga inbjudan är upplagd på Instagram

LÄS OCKSÅ: Chris O´Neill talar ut: ”Då gnäller jag för Madeleine…”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!