Så har du aldrig tidigare sett kronprinsessan Victoria – nya bilderna avslöjar

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria har alltid genomtänkta outfits och kläder. Nu kommer nya bilder på Victoria – och vi kan lova att så har du aldrig sett kronprinsessan tidigare.
Brister ut i skratt efter reportern fråga om kronprins Haakon
0:27

Efter reklamen: Brister ut i skratt efter reportern fråga om kronprins Haakon

(0:27)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria, 45, har inför julen ett fullspäckat schema och nu under veckan har hon rest hela vägen till Kenya, men maken prins Daniel, 49, följer inte med på resan.

Nu kommer nya häpnadsväckande bilder från Victorias resa.

Splittringen mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Då prins Daniel under veckan haft en lunch för den avgående ärkebiskopen Antje Jackelén och ett möte med Svenskt Näringsliv inbokat i sin kalender kunde han inte följa med på kronprinsessan Victorias resa. Som tur är åkte hon inte helt själv, utan den norska kronprinsen Haakon, 49, följde med på resan.

Under vistelsen har Victoria och Haakon gjort flertalet fältbesök med FN:s utvecklingsprogram (UNDP) som har visat hur de jobbar med frågor kring avfallshantering, ekonomisk utveckling och demokratifrågor. Och bland annat har besökt den gigantiska soptippen i Kitengela utanför Nairobi.

– Det har faktiskt gått hela 13 år sedan jag var här i landet senast. På den tiden har det hunnit hända enormt mycket! Jag tänker till exempel på reformer för att stärka demokrati och mänskliga rättigheter. Ett växande entreprenörskap. Och nya lösningar för att skydda den biologiska mångfalden, sa kronprinsessan Victoria i sitt tal på svenska ambassaden i Kenya.

Så har du aldrig sett kronprinsessan Victoria

Efter många olika besök och möten i Kenya kommer nu nya bilder från kronprinsessan Victoria och kronprinsen Haakons resa.

På bilderna syns kungligheterna iförda traditionella kenyanska kläder, i varsin masai-poncho fick Haakon en hövdingaspiran i handen och Victoria traditionella masaismycket runt halsen och på huvudet.

Det är kanske inte riktigt det som varken Victoria och Haakon brukar ha på sig, men gästerna verkar fått möjlighet att prova på allt av den kenyanska kulturen.

Kronprinsessan Victoria och norska kronprinsen Haakon.

Kronprinsessan Victoria och norska kronprinsen Haakon.

FOTO: Sven Gj. Gjeruldsen/Det kongelige slott

FOTO: Lise Åserud/NTB/TT, Sven Gj. Gjeruldsen/Det kongelige slott

FRÅN FÖRSTASIDAN