LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Nya bilderna på kronprinsessan Victoria – så har du aldrig sett henne

03 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
kronprinsessan victoria
Kronprinsessan Victoria är ständigt iväg på olika åtaganden.
Nu visar hon upp en stor utseendeföränding – så är du aldrig sett henne förut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här arbetar kronprinsessan Victoria på MatmissionenBrand logo
Här arbetar kronprinsessan Victoria på Matmissionen

Det är ett händelserikt liv som vårt kungahus lever och deras scheman är ständigt fullspäckade. Det verkar aldrig som att de vilar från uppdraget att representera Sverige.

Hennes åtaganden inkluderar allt från att besöka olika grenar inom Svenskt näringsliv, gå på galor och premiärer och göra stadsbesök utanför Sveriges gränser.

Så har du aldrig sett kronprinsessan Victoria förr

Kronprinsessan Victoria är en av medlemmarna i kungahuset som gör mest varierande besök. Nyligen besökte hon projektet BalticReed vid Rydboholms gård Sandkullen och Vallentuna 4H-gård tillsammans med stiftelsen Race For The Baltic.

Där fick kronprinsessan träffa de som jobbar på gården och ungdomarna som hjälper till att ta hand om djuren. Kronprinsessan fick då en inblick i hur det är att leva på och ta hand om en gård. Hon fick bland annat hjälpa till med att mata grisar, får och hästar med vass.

Annons

Under besöket på 4H-gården fick vi se en sida av kronprinsessan som vi inte tidigare sett. Hon hade nämligen bytt ut sina exklusiva dräkter och klackskor till gummistövlar och rutig skjorta.

Kul att kronprinsessan kan rocka lite olika stilar i sitt arbete!

Därför får kronprinsessan inte använda vissa smycken

Det finns en hel del regler när det kommer till vad för kläder och accessoarer kungligheterna får bära. Speciellt strikta riktlinjer finns det kring smycken. Sanningen är att kungafamiljen delar på en stor del av smyckena.

Där finns det inte samma regler om vem som får pryda sig själv med smycket i offentliga sammanhang. Ett sådant exempel är prinsessan Sibyllas diadem som burits flitigt av olika medlemmar i familjen. Bland annat av drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

Men andra smycken är reserverade för en viss titel. Det handlar om historia och tradition. När Victoria var med i SVT:s program Kungliga smycken så berättade hon för tv-tittarna att vissa smycken får bara drottningen bära.

Det betyder att det finns smycken som Victoria stoppas från att ha på sig tills dagen då hon blir drottning.

FOTO: Adam Ihse/TT

Annons