Så är prinsessan Madeleine och Sofias verkliga relation

Prinsessan Sofia och Madeleines verkliga relation

Hur är egentligen svägerskorna prinsessan Sofia och prinsessan Madeleines relation?Det har många gånger ryktats om att de varit oense om mycket, och ändå satt de bredvid varandra under Victoriadagen 2019?
Så är prinsessornas verkliga relation.

Till en början av prins Carl Philips och prinsessan Sofias relation tisslades och tasslades det en hel del. Orsaken till detta var att prinsessan tidigare deltagit i tv-programmet Paradise hotel. Men tiden i kungafamiljen har lett till att hon vuxit i sin roll som prinsessa, men även fått en fin och nära relation till svägerskan kronprinsessan Victoria.

Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria på Lalehs konsert i Borgholms slottsruin, sommaren 2019. FOTO: Alex Ljungdahl/TT

Men hur är egentligen Sofias relationen med den andra svägerskan prinsessan Madeleine?

Ryktena genom åren

Det har många gånger ryktats om att prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia inte är vänner. Exempelvis att Madeleine under en längre tid hade svårt för relationen då hon var nära vän med Carl Philips exflickvän Emma Pernald, och därmed hade svårt att ”godkänna” sin brors nya flickvän som hade ett förflutet som realityprofil.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia har setts en hel del gånger tillsammans. Men Sofia verkar även umgås en del med prins Daniel då de också setts ihop. Men Sofia och Madeleine har ytterst sällan synts i varandras sällskap.

Men saker och ting kan vända fort. Under Victoriadagen 2019 satt prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia bredvid varandra. Från betraktarens håll såg de ut att ha en trevlig stund ihop. De utbytte lite meningar med varandra, men främst – de log mot varandra och skrattade.

Orsaken till avståndet mellan prinsessorna

En orsak till att Sofia och Madeleine inte syns tillsammans i större utsträckning har så klart en naturlig förklaring i att Madeleine och maken Chris O’Neill inte bott i Sverige under särskilt långa perioder. Till en början bodde de i New York, för att sedan flytta till London. I samband med yngsta dottern prinsessan Adriennes födsel valde paret att för första gångne bosätta sig i Sverige, men sedan sensommaren 2018 bor familjen i Florida, USA.

Med andra ord är det svårt för svägerskorna att ses tillsammans. Men på framför allt prinsparets Instagram har Madeleine figurerat flera gånger, bland annat har Sofia och Carl Philip delat med sig av bilder på dem tre tillsammans – och när Adrienne föddes gratulerade de till dotterns ankomst med en bild.

Däremot har de knappt synts tillsammans sedan kungen kom med det dramatiska beslutet att Madeleine och Carl Philips barn skulle uteslutas ur kungahuset. Förändringen ska ha diskuterats inom kungafamiljen en längre tid, men beslutet ska ha skyndats på för Madeleines skull. Orsaken är att hennes dotter prinsessan Leonore närmade sig skolålder, och enligt svensk lag ska medlemmar i kungahuset gå i en svensk skola – vilket skulle innebära att familjen skulle vara tvungna att bryta upp från USA och flytta hem till Sverige.

FOTO: TT