Så är Chris O'Neills verkliga relation med kungen

Så är Chris O'Neills verkliga relation med kungen

Hur är egentligen Chris O'Neill och kung Carl Gustafs relation?
Chris har enligt många skriverier haft en hård yta och inte alls intresserad av det svenska kungahuset.
Så är kungens och prinsessan Madeleines makes verkliga relation.
Slå på ljud

Det är snart tio år sedan, 2011, som prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill visade sig offentligt tillsammans för första gången. En stämpel på vad förhållandet var sattes 25 oktober år 2012 då de även offentliggjorde deras förlovning.

Efter det skedde en lysning vid en gudstjänst i Slottskyrkan den 19 maj år 2013. Dagen fortsattes sedan på Kungliga slottet med en mottagning. Själva vigseln mellan prinsessan och Chris ägde rum 8 juni 2013, som direktsändes av SVT.

”Aldrig ett alternativ”

Vid bröllopet blev Chris erbjuden en prinstitel och en hertigtitel. Detta var dock något som Chris valde att tacka nej till.

– Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj, har han tidigare sagt till King Magazine i en intervju.

Det är Chris själv som valt att fortsätta arbeta som han gjort tidigare och det beslutet trivs han bra med.

I och med att Chris inte är en del av kungafamiljen med en titel så har han heller inga krav på sig att utföra andra uppdrag, på det vis som resten av kungafamiljen har.

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine har tre barn ihop, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Chris relation till kungen

Chris och kung Carl Gustaf har synts prata med varandra under flera olika tillställningar, exempelvis vid mottagningen på Stockholms slott efter lysningsgudstjänsten i Slottskyrkan, år 2013.

Chris O'Neill och kungen pratar med varandra

FOTO: Jonas Ekströmer / TT

Såklart har ju kungen och Chris setts talas vid flera gånger, och inte minst dagen med stort D. Och då menar vi givetvis på prinsessan Madeleine och Chris O’Neills bröllop år 2013.

På bilden kan man se kungen lämna över sin dotter till Chris vid bröllopet i Slottskyrkan i Stockholm.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleines bröllop år 2013

FOTO: Anders Wiklund / TT

Men nu är det ju så att prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill inte längre bor i Sverige. Istället är de bosatta i Florida, vilket kan leda till mindre kontakt mellan kungen och Chris.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Carolina Byrmo/TT

SENASTE NYTT!