Relationen mellan Chris O'Neills familj och kungafamiljen

Kungafamiljen

Det var 2013 som prinsessan Madeleine gifte sig med sin Chris O'Neill.
Men hur ser egentligen relationen ut mellan Chris familj och den svenska kungafamiljen? Vi reder ut!
Slå på ljud

När Prinsessan Madeleines förlovning med Jonas Bergström bröts för tio år sedan, lämnade hon Sverige bakom sig för ett nytt liv i New York. Kort därefter träffade Madeleine sitt livs stora kärlek, Chris O’Neill.

Paret är idag gifta och har barnen prinsessan Leonore , 6, prins Nicolas, 4, samt prinsessan Adrienne, 2. Men även om Chris gifte sig med en prinsessa var aldrig det kungliga livet något som lockade honom. När Chris gifte sig med Madeleine så blev han erbjuden både en prinstitel och en hertigtitel. Men detta var något som Chris valde att tacka nej till.

– Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj, har Chris tidigare sagt i en intervju med King Magazine.

Madeleine och Chris bor idag i Florida och prinsessans make syns inte allt för ofta till under tillställningar där de andra kungligheterna har sina partners vid sin sida. Exempelvis har han uteblivit under Nobelfesten, Polarpriset och Riksdagens öppnanden – allt detta med motiveringen att han inte tillhör kungafamiljen officiellt då han i samband med bröllopet avsade sig en kunglig titel. Istället refererar hovet till honom som en privatperson.

Chris O’Neills fem halvsystrar

Så hur ser egentligen familjen som Chris själv kommer ifrån ut? Chris O’Neills mamma Eva O’Neill rör sig bland societet och överklass. Hon reser ofta mellan London och Miami, när hon befinner sig i det sistnämnda tillbringar hon gärna tid med sin son, Madeleine och barnbarnen.

Chris är inget ensambarn utan har de två systrarna Natascha von Abensperg und Traun och Tatjana d’Abo. Men varken systrarna eller brodern har samma pappa, Eva har nämligen varit gift fyra gånger och fått barn med tre av männen.

Chris pappa Paul Cesario O’Neill var en amerikansk affärsman som gick bort 2004. Även på sin pappas sida har Chris flera halvsystrar; Annalisa O’Neill, Stefanie O’Neill och Karen O’Neill.

Relationen mellan de två familjerna

Men hur ser egentligen kungafamiljens relation ut till Chris O’Neills familj? Även om de alla är utspridda i olika länder världen över och har olika livsstilar så syns faktiskt hans mamma och systrar relativt ofta under den svenska kungafamiljens tillställningar.

Familjerna samlas under alla möjliga evenemang och enligt de bilder som tagits ser det ut att vara glada miner mellan familjerna. Eva O’Neill var exempelvis med under Kung Carl XVI Gustafs 70-års firande, här syntes hon ha trevliga samtal med drottning Silvia.

Silvia och Eva O'Neill

Eva O’Neill och drottning Silvia under kungens 70-års firande. Foto: Charles Hammarsten/TT

Även under flera av de kungliga dopen har familjen O’Neill funnits på plats.

Eva O'Neill och prinsessan sofia

Eva O’Neill  och prinsessan Sofia under pris Nicolas dop 2015. Foto: Peter Wixtröm/TT

Systrarna O'Neill

Chris O’Neills systrar Natascha Abensperg und Traun, Karen O’Neill, Annalisa O’Neill fanns på plats under prinsessan Leonores dop 2014. Foto: Sören Andersson / TT

Av de fem systrarna så är det främst Eva O’Neills döttrar Tatiana och Natascha som syns till. Tatiana är fadder till Leonore och Natascha är fadder till Chris och Madeleines enda son, Nicolas.

FOTO: Patrick van Katwijk/TT/Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!