Prinsparets oväntade markering mot Estelle

Svenska kungafamiljen har firat födelsedagar på löpande band i början av året.
I sociala medier har grattishälsningarna också strömmat in.
Men för prinsessan Estelle var det en som saknades.
Slå på ljud

De kungliga födelsedagarna har duggat tätt den senaste tiden. Först ut i år var prinsessan Leonore, som fyllde sex år den 20 februari. Bara tre dagar senare firade Estelle åttaårsdagen. Den 2 mars var det dags för lillebror Oscar att fylla fyra år, och så en vecka senare firades prinsessan Adrienne tvåårsdag.

Det är alltså lätt att förstå att det inte är helt enkelt för våra svenska kungligheter att hålla reda på alla födelsedagar.

Tur då att barnens årsdagar uppmärksammas på fler än ett sätt. Vad gäller kronprinsessan Victorias barn har kungahuset som brukligt släppt nya bilder på Estelle och Oscar i samband med deras födelsedagar. Bilderna har också publicerats på kungahusets instagramkonto.

Sedan ett par år tillbaka har också prinsessan Madeleine och prinsparet Carl Philip och Sofia sina egna officiella Instagramkonton.

”Välkomna till vårt officiella instagramkonto. Som ni märker har vi redan lagt upp foton under en tid för att ge en inblick i vårt arbete, de uppdrag vi genomför och framförallt de frågor vi brinner för”, skrev prinsparet på Instagram i maj 2018.

Men prinsparet, liksom prinsessan Madeleine har även tillåtit sig att vara privata under åren som gått. Liksom kungahuset har även de uppmärksammat sina barns födelsedagar med grattisbilder i sociala medier. Och precis som förra året har Madeleine laddat upp födelsedagsfoton på döttrarna Leonore och Adrienne på sitt eget konto.

Skillnaden mellan Estelle och Oscar

I skrivande stund har kungahusets bilder på Estelle och Oscar fått över 80 000, respektive 50 000 gillamarkeringar. Och drygt 30 000 har gillat bilden på Leonore, respektive Adrienne. Några av alla de som lajkat är förre Nyhetsmorgonprogramledaren Jesper Börjesson, Anders Pihlblad och Margaux Dietz. Även prinsparet Carl Philip och Sofia har tryckt på gillamarkeringen.

Åtminstone när det kommer till tre av fallen; Leonore, Oscar och Adrienne.

Den som blivit utan är prinsessan Estelle.

Till prinsparets försvar ska påminnas om att det är många födelsedagar att hålla reda på. Estelle kan ju också ha uppmärksammats på andra sätt av prinsparet under dagen. Men någon gillamarkering, det fick hon inte.

Näst på tur att fylla år i kungafamiljen är prins Philip och prinsessans Sofias äldsta son Alexander, som firar fyra år.

FOTO: Instagram, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!