Prinsparet går skilda vägar – berättar med egna ord i intervju

Nu meddelar prinsparet att de går skilda vägar. I en exklusiv intervju med Billedbladet berättar prinsen om den tråkiga nyheten.
0:30

Efter reklamen: Kungens miss "Glad midsommar"

(0:30)

Slå på ljud

Prins Felix av Danmark, 19, tog studenten förra sommaren. Förutom det extrajobbar han som modell. Även hans storebror Prins Nikolai, 22 har en karriär som modell – och gjort succé runt om i världen.

Bröderna är söner till grevinnan Alexandra, 57. De var endast fem och två år gamla när deras föräldrar, grevinnan Alexandra och prins Joachim av Danmark, 53, skilde sig.

Båda prinsarna hoppade av sin utbildning

I det danska kungahuset har de skett en del händelser som bryter mot traditionen. Efter knappt två månader av studier hoppade prins Felix av sin militärutbildning – precis som hans storebror prins Nikolai gjorde för några år sedan.

Att två prinsbröder hoppar av sin utbildning på det sättet har blivit uppmärksammat i media.

– Att det händer två gånger gör säkert att många funderar på hur kulturen inom försvaret är. Båda två har gett uttryck för att utbildningen inte passar dem, sa kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen tidigare.

Prins Felix tog studenten från gymnasieskolan Gammel Hellerup Gymnasium i juni 2021.

Prins Felix tog studenten från gymnasieskolan Gammel Hellerup Gymnasium i juni 2021.

FOTO: Mads Claus Rasmussen

Prins Louis raseriutbrott under Elizabeths platinajubileum – se klippet här

Se klippet här!

Prinsparet går nu skilda vägar

Prins Felix har sedan över ett år tillbaka varit tillsammans med flickvännen Karen Bak, 19. De två träffades när de studerade på gymnasiet. Men nu avslöjar prinsen själv i en intervju med Billedbladet att han och Karen Bak har gjort slut.

Storebror prins Nikolai är däremot fortfarande tillsammans med sin flickvän Benedikte Thoustrup, 22. I samma intervju berättade storebror prins Nikolai om sin relation med Benedikte:

– Vi började som goda vänner och därifrån utvecklades det. Vi trivs i varandras sällskap och vi har det bra tillsammans, säger prins Nikolai.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!