TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsparet går skilda vägar – berättar med egna ord i intervju

17 jun, 2022 
https://image.hant.se/image-7564193?imageId=7564193&width=1320&height=1320&cropw=86.42&croph=86.42&x=9.88&y=0
Sofia Sundqvist
Nu meddelar prinsparet att de går skilda vägar. I en exklusiv intervju med Billedbladet berättar prinsen om den tråkiga nyheten.
Annons
Kungens miss "Glad midsommar"Brand logo
Kungens miss "Glad midsommar"

Prins Felix av Danmark, 19, tog studenten förra sommaren. Förutom det extrajobbar han som modell. Även hans storebror Prins Nikolai, 22 har en karriär som modell – och gjort succé runt om i världen.

Bröderna är söner till grevinnan Alexandra, 57. De var endast fem och två år gamla när deras föräldrar, grevinnan Alexandra och prins Joachim av Danmark, 53, skilde sig.

Båda prinsarna hoppade av sin utbildning

I det danska kungahuset har de skett en del händelser som bryter mot traditionen. Efter knappt två månader av studier hoppade prins Felix av sin militärutbildning – precis som hans storebror prins Nikolai gjorde för några år sedan.

Att två prinsbröder hoppar av sin utbildning på det sättet har blivit uppmärksammat i media.

Annons

– Att det händer två gånger gör säkert att många funderar på hur kulturen inom försvaret är. Båda två har gett uttryck för att utbildningen inte passar dem, sa kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen tidigare.

Prins Felix tog studenten från gymnasieskolan Gammel Hellerup Gymnasium i juni 2021.
Prins Felix tog studenten från gymnasieskolan Gammel Hellerup Gymnasium i juni 2021.

Prinsparet går nu skilda vägar

Prins Felix har sedan över ett år tillbaka varit tillsammans med flickvännen Karen Bak, 19. De två träffades när de studerade på gymnasiet. Men nu avslöjar prinsen själv i en intervju med Billedbladet att han och Karen Bak har gjort slut.

Storebror prins Nikolai är däremot fortfarande tillsammans med sin flickvän Benedikte Thoustrup, 22. I samma intervju berättade storebror prins Nikolai om sin relation med Benedikte:

Annons

– Vi började som goda vänner och därifrån utvecklades det. Vi trivs i varandras sällskap och vi har det bra tillsammans, säger prins Nikolai.

FOTO: TT

Annons