LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Svenska prinsessan Sofie Louise av Malaysia avslöjar namnet på sonen

24 jul, 2023 
Svenska Sofie Louise Johansson är prinsessa av delstaten Kelantan i Malaysia och gift med kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra. Nyligen välkomnade kungaparet deras första barn till världen och nu avslöjar de namnet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan på besök i Ängsö nationalparkBrand logo
Kronprinsessan på besök i Ängsö nationalpark

Prinsessan av Malaysia Sofie Louise Johansson, 36, och kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra, 45, välkomnade nyligen deras son till världen.

Det var på Instagram som prinsessan Sofies stab kunde berätta att allt gick bra med förlossningen och bebisen mår bra.

”Vi prisar och tackar Gud för att kronprinsessan av Kelantan har fött sitt första barn 17 juli 2023. Hennes majestät och det kungliga barnet mår båda bra.”

Gratulationerna öste in från både den svenska och Malaysiska befolkningen. Staben skrev också till inlägget att kronprinsparet vill tacka personalen på sjukhuset, samt befolkningen som bett till Gud för barnets välmående.

Så träffade prinsessan Sofie Louise kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra

Sofie och prinsens kärlekshistoria började när hon var ute och reste och han studerade historia på universitetet i Storbritannien. Men det är inte bara historia som kronprinsen av Kelantan i Malaysia har studerat. Han har också doktorerat i antikens historia, samt studerat Italienska och litteratur.

Annons

Även om prinsessan inte är bosatt i Sverige så är hon väldigt mån om sina rötter. Hon delar ofta bilder på sig själv iklädd den svenska folkdräkten. Sofie är uppväxt i Mantorp och bodde i Sverige innan hon träffade prinsen på en resa i London.

Prinsessan har tidigare delat med sig av på Instagram att paret gått en föräldrakurs där de bland annat lärt sig hjärt-lungräddning och vård för bebisar.

Prinsessan skrev då:

”Det kan hjälpa till att rädda ett liv under ett hjärtstopp, när hjärtat sluta slå eller slår för dåligt för att blodet ska cirkulera till hjärnan och andra viktiga organ.”

Prinsessan Sofie Louise avslöjar namnet på nyfödda sonen

Nu har de delat med sig av vad deras nyfödda son ska heta. Det är på Instagram som prinsessan Sofies stab återigen kunde dela med sig av ett glädjebesked.

”Välkommen till världen Johan”, står det till bilden.

I inlägget ser vi lilla Johan tillsammans med mamma prinsessan Louise och pappa kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra.

FOTO: INSTAGRAM

Annons