Prinsessan Sofias revansch – efter stora förvandlingen

Prinsessan Sofias revansch

Prinsessan Sofia möttes av en stor del kritik under sina första år som blivande kunglighet.
Med en bakgrund som bland annat dokusåpadeltagare kämpade hon för att få svenska folkets godkännande.
Nu, tio år senare, har prinsessan Sofia fått revansch.

Det var 2010 som prins Carl Philips, 40, relation med prinsessan Sofia, 35, dåvarande Sofia Hellqvist blev känt för allmänheten. Fyra år senare förlovade de sig och året därpå, sommaren 2015, sa de ja till varandra under en kärleksfull bröllopsceremoni med hela svenska folkets ögon på sig.

Idag har prinsparet två barn, sönerna prins Alexander, 3, och prins Gabriel, 2, och bor i villan Villa Solbacken beläggen på Djurgården i Stockholm.

Möttes av kritik

När förhållandet mellan prins Carl Philip och Sofia avslöjades möttes paret till en början stor kritik. Mycket berodde på prinsessan Sofias bakgrund, då hon tidigare arbetat som glamourmodell och medverkat i dokusåpan Paradise hotel 2005.

Men kärleken mellan Carl Philip och Sofia var stark och tillsammans lyckades de stå emot folkets åsikter. Efter att paret förlovade sig 2014 har Sofia setts som en del av den svenska kungafamiljen och sitt första offentliga framträdande som blivande prinsessa gjorde Sofia två veckor senare, när hela familjen traditionsenligt firade kronprinsessan Victorias födelsedag.

Sedan sitt första offentliga framträdande har Sofia otaliga gånger medverkat på galor, tillställningar och invigningar som en del av hennes kungliga uppdrag. Som prinsessa är hon numera van att bli bedömd och betygsatt, inte minst utifrån sina olika utstyrslar.

Prinsessan Sofias revansch

Nu har prinsessan Sofia fått en stor revansch från de tidigare tuffa åren hon gick igenom som blivande prinsessa. Det amerikanska och australiska modemagasinet InStyle har nämligen korat Sofia till världens bäst klädda kunglighet.

Tidningen skriver att de är imponerade över hur prinsessan lyckas kombinera de regler som finns för kungligheternas kläder med de senaste trenderna inom mode.

”Samtidigt som Sofias utstyrslar definitivt uppfyller den kungliga standarden (de är vanligtvis blygsamma och alltid eleganta) är hon inte rädd för att blanda in de senaste trenderna, ljusa färger eller accessoarer som säger något. Och, det är inte bara kungligheter som borde ta efter. Vi har också lärt oss något utifrån stilen.”, skriver InStyle som motivering till sitt beslut.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Patrik Österberg/TT