Prinsessan Sofias markering med klädvalet i SVT

Prinsessan Sofias klänning på Idrottsgalan 2020

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har inte synts till på flera veckor.
Under generalrepetitionen av Idrottsgalan där paret skulle närvara dök paret inte upp då de var på en privat resa.
Men under själva galan syntes prins Carl Philip och prinsessan Sofia återigen – och Sofia skickade en tydlig markering med sin klänning.

Prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 35, har lyst med sin frånvaro under flera veckors tid. Sist prinsparet syntes var när de la upp en julhälsning på sitt Instagramkonto den 22 december. Deras senaste offentliga uppdrag var den 21 december då de deltog under en julkonsert.

Utöver det har det varit tyst från paret.

Sist prins Carl Philip och prinsessan Sofia deltog i ett officiellt sammanhang var på konserten Jul i Vasastan strax före jul.

Igår kväll var det dags för den årliga Idrottsgalan – en kväll fylld av fest, hyllningar av idrottsprestationer, underhållning – och naturligtvis prisutdelning.

Prins Carl Philip har under många år haft det ärofyllda uppdraget att dela ut Jerringpriset för årets bästa svenska idrottsprestation under Idrottsgalan – så också i år.

Även prins Daniel, 46, fanns på plats för att dela ut pris till Årets peppare.

Programledare för Idrottsgalan var Kristin Kaspersen, 50, och för underhållningen stod bland andra Sarah Dawn Finer, Benjamin Ingrosso och Miss Li.

Anlände tillsammans med prins Daniel

Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia har varit planerade att komma till galan. Idrottsgalan är ett stort evenemang och planeringen minutiöst. Frågetecken uppstod när paret inte dök upp under generalrepetitionen.

Hovet informationschef Margareta Thorgren berättade då för Svensk dam att det fanns en orsak till prinsparets frånvaro under Idrottsgalans generalrepetition – de har varit på en privat resa och nyligen kommit tillbaka till Stockholm.

Men under gårdagskvällen dök prins Carl Philip och prinsessan Sofia upp på Idrottsgalan i sällskap med prins Daniel. Sofia var klädd i en smaragdgrön klänning designad av Ida Lanto. Och visst kände man igen den vackra skapelsen, sanningen är att prinsessan Sofia har haft samma klänning på sig tidigare, på Polarprisgalan 2018. En tydlig markering mot den hållbara trend som pågår just nu. Så sent som för en vecka sedan hade Elle-galan klädkoden ”hållbart”, Sofia var förvisso inte där men hade anammat tänket till Idrottsgalan 2020.

Prins Daniel anlände till Idrottsgalan i sällskap med prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Detta är prinsparets första officiella åtagande för 2020.

Det var en förväntansfull prins Carl Philip som anlände till årets Idrottsgala.

Prins Carl Philip höll ett tal och fick slutligen dela ut Jerringpriset till Tove Alexandersson.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Karin Törnblom/TT, Christin Olsson, Anders Wiklund/TT