Prinsessan Sofias markering – därför är prins Carl Philip ensam

Prins Carl Philip ensam – efter prinsessan Sofias drag/markering

När prins Carl Philip gratulerar drottning Margrethe på hennes 80-års dag via en videohälsning lyser prinsessan Sofia med sin frånvaro.
Nu förklarar hovet varför prins Carl Philip står ensam.

Under gårdagen fyllde den danska drottningen Margrethe 80 år! Det blev en annorlunda födelsedag, med tanke på den rådande coronakrisen. Det avstånd vi håller mellan varandra just nu gör att andra kungligheter inte kommer att kunna fira hennes födelsedag på plats, som de gjort många gånger innan.

Men däremot hindrades inte kungligheterna runt om i Europa från att gratulera Margrethe på hennes dag.

Det danska kungahuset har publicerat ett klipp fyllt av videohälsningar från kungligheterna. Och bland klippen ser vi bland annat kung Carl Gustaf och drottning Silvia som skickar sin hälsning till Margrethe.

Även hela kronprinsessfamiljen är samlad, Victoria, Daniel, Estelle och Oscar, i en videohälsning, och prins Carl Philip har även han på sitt håll skickat sin hälsning. Men det som skiljer hans hälsning från övriga familjens är att han är ensam.

Prinsessan Sofia saknas vid Carl Philips sida

Varken prinsessan Sofia eller barnen finns vid hans sida.

– Ers majestät. Kära tant Daisy. Kära gudmor. Stort grattis på födelsedagen och hoppas att ni får en underbar födelsedag, säger prins Carl Philip i klippet.

Och Margareta Thorgren, informationschef på det svenska hovet, förklarar varför han står ensam för Svensk dam.

– Prinsen grattade i egenskap av gudson sin gudmor, säger Margareta.

Att prins Carl Philips videohälsning var med i klippet överhuvudtaget var även det en aning speciellt. I klippet var det, förutom Carl Philip, enbart statschefer och blivande statschefer med. Men i och med att Carl Philip är gudson åt drottningen så fick även han vara med!

– Som du noterade var det statschefer och blivande. Carl Philip var dock med då han är gudson, förklarar Margareta vidare.

Prinsessan Sofia inom vården

Men Sofia har minst sagt annat för sig. För bara dagar sedan gick hon en snabbkurs för att lära sig grunderna i omvårdnad, hygien och patientsekretess för att kunna hjälpa till inom vården. Nu arbetar hon på Sophiahemmet i Stockholm, för att avlasta personalen.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!