Prinsessan Sofias förändring – orden om hemliga ingreppet

Prinsessan Sofias stora utseendeförändring – orden om hemliga ingreppet

Prinsessan Sofia har gjort ett skönhetsingrepp som avslöjats av hennes uppsatta hår.
Tidigare har hon haft två födelsemärken på kinden – något som nu är borta.
”Det är ingenting jag känner till”, säger Margareta Thorgren om saken.

Snart firar prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 35, femårig bröllopsdag. Parets bröllop var både efterlängtat och kritiserat. Prinsessan Sofia hade i början av relationen fått en del kritik då hon varit med i både dokusåpan Paradise hotel och tidningen Slitz.

Svenska folket tog emellertid snart den nya prinsessan till sina hjärtan och idag är hon populär hos det svenska folket.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har den senaste tiden fått göra en del förändringar i sina liv. I höstas meddelade kungen att prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn utesluts ur kungahuset, ett besked som väckte stor uppståndelse.

Framför allt har Carl Philip och Madeleines offentliga uppdrag dragits ner ordentligt.

Prinsessan Sofia vill avlasta vården.

Prinsessan Sofia vill avlasta vården.

Under Coronaepidemin har prinsessan Sofia valt att lägga sin tid på att stötta vården. Hon har gått en tre dagar lång sjukvårdsutbildning vid Sophiahemmet Högskola. Detta för att kunna avlasta den hårt pressade vården.

– Prinsessan är hedersordförande i Sophiahemmet och i dessa coronatider vill hon engagera sig i sjukvården och försöka bidra och hjälpa till under den här stora arbetsbelastningen, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Dam.

Visar förändringen

Nu har Svensk Dam uppmärksammat att prinsessan Sofia gjort ett ingrepp. Tidigare har hon haft två födelsemärken på ena kinden. Vanligtvis brukar håret dölja födelsemärkena. Men i och med att hon har håret uppsatt på bilderna från Sofiahemmet är förändringen tydlig. Födelsemärkena är borta.

Svensk Dam har frågat Margareta Thorgren om bakgrunden till ingreppet.

– Det är ingenting jag känner till, säger hon till tidningen.

Prinsessan Sofia har ofta håret utsläppt – vilket har dolt födelsemärkena på kinden.

Prinsessan Sofia har ofta håret utsläppt – vilket har dolt födelsemärkena på kinden.

Prinsessan Sofia med sina födelsemärken

Detta är inte första gången prinsessan Sofia gjort en diskret utseendeförändring. 2016 skaffade prinsessan Sofia skaffat tandställning av den modernare sorten.

Tandställningen, en så kallad Invisalign, är snudd på osynlig och består av flera genomskinliga skenor som byts ut med jämna mellanrum. De används för att flytta tänderna närmare varandra och exempelvis göra en glugg mindre.

Nu, några år senare, kan man tydligt se hur prinsessan Sofias leende har förändrats.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT