Prinsessan Sofias förändring kostade miljoner – se skillnaden

prinsessan Sofia och prins Carl Philips liv

Prinsessan Sofias liv har förändrats radikalt sedan hon inledde ett förhållande med prins Carl Philip. Vem visste att hon skulle lägga miljoner på det här?

Prinsessan Sofia var bara 24 år när hon träffade prins Carl Philip under en utekväll i Båstad. Vad de då inte visste var att deras liv skulle förändras radikalt – och att de nu, 11 år senare, skulle bo i prinsessan Lilians älskade Villa Solbacken på Djurgården tillsammans med sina söner Alexander och Gabriel.

När Sofia mötte sin drömprins var hennes liv väldigt annorlunda mot vad det är idag. Hon hade precis startat upp sin organisation Project Playground i Sydafrika och hon började ta allt fler steg från sitt förflutna som bland annat utvikningsmodell och Paradise hotel-deltagare.

Vägen till det trygga familjeliv de nu lever har inte kommit som på en räkmacka, istället har paret investerat både tid och en förmögenhet på att komma dit de är idag.

2013 ärvde prins Carl Philip prinsessan Lilians Villa Solbacken. Adressen på Djurgården är få förunnad, men trots det har det behövts en hel del modernisering för att få det till ett fungerande familjehem. Sofia och Carl Philip renoverade huset både in- och utvändigt i fyra år, och först 2017 stod det redo att flytta in i.

Villa Solbacken 2013

Så här såg Villa Solbacken ut när prins Carl Philip ärvde det 2013.

Bland annat har väggar rivits, vatten och el har setts över, fönster har bytts och inredningen har köpts in. Förändringen har enligt Svensk Dam kostat miljoner kronor, men hovet har hela tiden varit noga med att förmedla att prinsparet bekostat renoveringen med sina privata förmögenheter.

Villa Solbacken 2017

Fyra år senare, 2017, såg Villa Solbacken ut så här. Då var den utvändiga renoveringen klar.

Efter flytten har de varit sparsamma med bilder från Villa Solbacken, men de få glimtar som getts har hintat om en modern men klassisk inredning och interiör.

Sofia vittnade i Året med kungafamiljen 2017 om att hon var mer än nöjd med att de äntligen fått flytta till Villa Solbacken, och att resultatet var mer än bara ett modernt hus för dem.

– Det är ju startskottet på vår familj och vårt liv framöver och det är helt fantastiskt, sa Sofia.

FOTO: Robin Lorentz-Allars/TT, Sven Lindwall, Leila Baksi/TT, Suvad Mrkonjic/TT, Karin Törnblom/TT

Senaste nytt