LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Sofias chock efter händelsen på Victoriadagen

16 jul, 2020 
AvLovisa Ström
Prinsessan Sofia på Victoriadagen
I tisdags firade vår kronprinsessa Victoria sin födelsedag på Öland i vanlig ordning.
Men under dagen var det en hel del oväntade incidenter som inträffade.
Här är händelsen som fick prinsessan Sofia att hamna i chock.
Annons
Prinsessans Sofias chockBrand logo
Prinsessans Sofias chock

Varje år den 14:e juli brukar det hållas en stor fest för vår kronprinsessa Victoria. Dagen har firats stort sedan 1979, då Victoria var två år gammal, och firas alltid nära kungafamiljen sommarbostad, Sollidens slott på Öland.

I år skulle inga undantags göras. Kronprinsessan skulle firas och hennes närmsta familj skulle komma. Men när prinsparet Sofia och Carl Philip anländer händer det något som får prinsessan Sofia att komma helt ur balans.

Annorlunda firande i år

På kronprinsessans födelsedag är det alltid några av Sveriges mest folkkära artister som sjunger. Förra året var det bland andra Benjamin Ingrosso och Kaliffa Arja Saijonmaa som stod för underhållningen.

Alla som vill vara med och fira den stora dagen är varje år välkomna att köpa biljetter till konserten, och har man inte möjlighet att vara på plats kan man alltid följa dagen på tv. Men förutom delar av svenska folket som alltid vill fira dagen till ära, brukar även hela kungafamiljen vara på plats. Men i år blev allting väldigt annorlunda.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel under årets firande av Victoriadagen.

På grund av den pågående pandemin var firandet tvunget att anpassas till restriktionerna. Det var därför inte möjligt för allmänheten att köpa biljetter till konserten som vanligt, och till mångas sorg kunde heller inte hela kungafamiljen finnas på plats då prinsessan Madeleine och hennes familj var tvungna att stanna kvar i Florida och därmed tvingas bryta traditionen.

Annons

Men artisterna var på plats som vanligt, och det här året var det bland andra Linnea Henriksson och Petra Marklund som bjöd på fina toner.

Prinsessan Sofia i chock

Några som faktiskt kunde närvara var däremot prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Men när prinsparet anländer till Borgholms slott händer det något underligt.

prinsessan Sofia prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Victoriadagen 2020

Det är när prinsparet ska ställa sig bredvid kronprinsessan Victoria och prins Daniel för att fotograferas som en plikttrogen adjutant kliver in. Sofia står nämligen och håller i en jacka medan bildernas tas – något som adjutanten inte tycker är särskilt estetiskt tilltalande. Han går därför fram och tar jackan ur hennes händer för att sedan gå iväg med den. På ett videoklipp som visar händelsen kan man se prinsessan blir väldigt förvånad.

När hon sedan förstår vad som händer försöker hon få adjutanten att ta med sig hennes solglasögon också. Men då han redan är en bit bort, med ryggen vänd mot henne, lyckas hon inte få hans uppmärksamhet. Prinsessan Sofia får därför istället stå kvar med sina glasögon och le inför kameran som om ingenting.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons