ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Sofia talar ut i tv om problemen med barnen: ”Viktigt”

14 jun, 2023 
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia är mamma till tre barn.
Nu berättar hon i en SVT-sändning om problematiken som råder bland barn och unga på sociala medier.
– Det är viktigt att vi vänder på det här, säger Sofia i Lilla aktuellt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är trebarnsföräldrar. Tillsammans har de sönerna prins Alexander, 7, prins Gabriel, 5, och prins Julian, 2.

När prinsparet gifte sig sommaren 2015 mottog de en stiftelse som gåva, Prins Carl Philip och prinsessan Sofias stiftelse. Hjärtefrågan har ständigt varit att främja en trygg miljö för barn och unga. Därför arbetar stiftelsen för att motverka mobbning, hat, hot och trakasserier online.

Prinsessa Sofia talar ut om problemen i tv-sändningen

Nyligen var prinsessan Sofia på plats i SVT-huset för att prata om problemen man ser kring barnen på internet. Det är i en intervju med Lilla aktuellt som prinsessan talar ut om sina tankar.

– Vi gör en hel del saker men det viktigaste är att vi sprider kunskap och information. Att vi jobbar nära elever och skola och vi har en jättestor skolplattform som heter "Likea" där vi har massor av övningar och tips på hur man ska göra, säger Sofia i sändningen.

Annons

Hon fortsätter:

– Det är lättare med distansen när man sitter bakom en skärm. Det är lättare att vara elak när man inte behöver ta ansvar för det direkt. Det är viktigt att vi vänder på det här.

Prinsessan Sofias uppmaning till svenska folket: ”Tänk efter”

Vidare delar prinsessan med sig av hur man ska tänka när man ger sig ut på internet.

– Tänk efter innan du kommenterar. När man ser någonting kan man få väldigt mycket känslor. Om man lugnar sig lite och tänker till så kanske det inte känns lika starkt och man kanske får en lite bättre uppfattning om vad det handlar om.

– Sprid kärlek istället för elakheter. Börjar en så hakar oftast flera på.

– Om du upplever att du har upplevt något på nätet som inte känns bra då är det viktigt att våga prata med en vuxen som du litar på

FOTO: TT/SVT

Annons