LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Sofia saknas – splittringen från Carl Philip

29 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Den kungliga kalendern är fylld med kungafamiljens åtaganden i höst och vinter.
Under torsdagen var prins Carl Philip på plats på Bokmässan i Göteborg – men prinsessan Sofia saknades.
Nu berättar hovet varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Susie Päivärintas avslöjande om kronprinsessan Victorias flytt: ”Spanat in”Brand logo
Susie Päivärintas avslöjande om kronprinsessan Victorias flytt: ”Spanat in”

Kungafamiljen gör frekventa studiebesök och åker runt både i Sverige, men också utomlands, för att representera landet. I vanliga fall delas arbete upp mellan kungafamiljen och alla åker inte tillsammans.

Sedan ett par veckor tillbaka är kungafamiljen tillbaka i tjänst efter en lång och härlig sommarledighet där de verkligen hunnit spendera kvalitetstid med varandra. Något som de inte kommer ha lika mycket tid till nu när den kungliga kalendern är fylld med höstens åtaganden.

Prinsessan Sofia saknas vid prins Carl Philips sida

I den kungliga kalendern framgår kungafamiljens olika uppdrag. Exempelvis åker Drottning Silvia till Polens huvudstad Warszawa för ett besök med World Childhood Foundation, kronprinsessan Victoria närvarar vid Östersjöseminariet och prins Carl Philip är på besök nere i Göteborg för att inviga barnområdet på Bokmässan.

Annons

Men prinsessan Sofia saknas vid prinsens besök i Göteborg. När Hänt når hovet kan de bekräfta att Carl Philip de facto åker ensam ner till Bokmässan.

”Prins Carl Philip inviger det nya barnområdet på Bokmässan. Som ni kan se i kalendern gör medlemmarna i Kungafamiljen både enskilda och gemensamma programpunkter.”, skriver hovet i ett privat meddelande till Hänt.

Vad prinsessan Sofia ska göra istället – är dock fortfarande oklart då hon inte har något inplanerat uppdrag enligt den kungliga kalendern.

Prinsessan Sofias nästa inplanerade uppdrag

Vi behöver dock inte vänta i evigheter på att se prinsessan Sofia ihop med kungafamiljen på fler tillställningar. Nästa inplanerade besök för prinsessan Sofia är på tisdagen den 3 oktober när hon närvarar på Styrelsesammanträde i Skandia Idéer för livet.

Det är alltså inte många dagar tills vi får se prinsessan Sofia i tjänst igen!

FOTO: Claudio Bresciani / TT

Annons