Prinsessan Sofia och prins Carl Philips markering mot Victoria

Sofia, Carl Philip, Daniel, Victoria

Tidigare i veckan rasade följarna mot kronprinsessan Victoria och prins Daniels agerande.
Nu kontrar prins Carl Philip och prinsessan Sofia med en tydlig markering.

Det svenska kungahuset har på bara några få veckor gjort stora omställningar i sin representation. Hovet har följt folkhälsomyndighetens rekommendationer kring coronaviruset, covid -19, vilket initialt innebar att kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria separerades. Att en kung och en blivande tronföljare riskerar att smitta varandra skulle vara en mardröm, därför jobbar de nu på varsitt håll.

Kungen och drottning Silvia befinner sig sedan en tid på Stenhammar slott i Södermanland där de sitter skyddade i karantän. Dock inte sysslolösa, för istället har de video- och telefonmöten.

Skarp kritik mot Victoria och Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig däremot fortfarande i Stockholm. Även de försöker sköta mesta möjliga representation i hemmets skyddade vrå, men i veckan har de varit ute och besökt platser och organisationer som arbetar mot coronavirusets framfart.

Även om tanken varit god så har svenska folket riktat skarp kritik mot bilderna på Victoria och Daniel. Bland annat har de tyckt att paret står för nära varandra och även andra personer, samtidigt som rekommendationen är att hålla avstånd.

”Jag kan tänka mig att alla tänkbara försiktigheter är tagna, men jag upplever det som lite märkligt att de ens “besökte” en plats och att det ser ut som att de står, i coronatider, lite för nära varandra. I övrigt, hurra för vårt Kronprinsesspar!”, skrev bland annat en person på kungahusets Instagram.

”Jag tycker kronprinsessparet ska ta en paus från plikterna nu i Coronatider! Var rädda om er Hälsa. Tänk på era barn om inte annat. Hälsan är viktig! Sköt om er fina, rara kungligheter!”, kommenterar en annan person.

Prinsparets markering efter raseriet

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är även de kvar i Stockholmö. Under torsdagen delade de med sig av bilder från hemmet där de hade hemmakontor, sida vid sida.

”Precis som alla andra försöker vi att digitalisera det arbete vi kan och arbeta hemifrån. Vi skjuter fram planerade besök och tar möten digitalt”, skrev de på sin Instagram.

Men knappt ett dygn senare verkar prinsparet ha vänt totalt, för då publicerade de bilder på när de besökte en mataffär under morgonen. Ägaren har valt att hålla butiken öppen bara för personer som ingår i riskgruppen under vissa tidpunkter, något Carl Philip och Sofia ville supporta. Men de poängterar även att de höll avståndet – något som kronprinsessan Victoria tidigare i veckan kritiserades för att inte göra.

”Imorse var vi på ICA för att på behörigt avstånd hälsa på de äldre som har tillgång till butiken mellan kl. 07.00-08.00, innan alla andra kunder kommer dit”, skriver prinsparet.

De passade även på att skicka in en uppmaning till det svenska folket:

”Du som anhörig till någon i riskgrupp är ovärderlig! Några viktiga insatser är att se till att viktig information förmedlas, att hjälpa till med handling av matvaror och annat och att se till att de inte hamnar i social isolering genom att exempelvis ringa videosamtal”, avslutar de sitt inlägg.

FOTO: TT

Senaste nytt