Prinsessan Sofia och prins Carl Philip om förändringen

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har knappt synts till den senaste tiden. Nu bryter de tystnaden om den tuffa tiden och får starkt stöd av följarna.

Kungafamiljen har den senaste tiden gjort stora förändringar i sina liv. I höstas meddelade kungen att prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn utesluts ur kungahuset, ett besked som man sett konsekvenser av.

Framför allt har Carl Philip och Madeleines offentliga uppdrag dragits ner ordentligt, istället har kronprinsessan Victoria och prins Daniel synts allt mer. Även deras äldsta dotter prinsessan Estelle har funnits med på fler kungliga uppdrag och besök, som ett led av att hon en dag kommer bli Sveriges drottning.

Prinsessan Sofias förändring efter beslutet

Den person som förmodligen står för den största livsförändringen är prinsessan Sofia. Tidigare har hon så fort hon kunnat representerat det svenska kungahuset, men sedan i höstas har hon synts på ytterst få uppdrag.

Kungafamiljen har likt övriga svenska befolkningen dessutom drabbats av Coronavirusets, Covid -19, framfart i landet. Kungen och kronprinsessan Victoria har separerats och gör inte längre framträdanden tillsammans.

– De följer utvecklingen med stort allvar, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Några det pratats desto tystare om och hur de påverkas är prinsparet. Men under tisdagsmorgonen delade de med sig av en ny bild från sitt liv med barnen prins Alexander och prins Gabriel.

”Ny och främmande situation”

”Det är ny och främmande situation och många blir påverkade på ett eller annat sätt. Vi tänker på er alla!”, skriver de på Instagram.

Paret har även valt att dela med sig av en bild på när sönerna tvättar händerna inne på Villa Solliden, vilket definitivt kan ses som en påminnelse om hur viktigt det är att tvätta händerna för att inte sprida viruset vidare.

Sofia och Carl Philips följare sluter upp i kommentarsfältet och hundratals hjärtan återfinns under bilden bara någon timme efter att den publicerats.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Karin Törnblom/TT