TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Sofia bryter mot kungliga livet – hovet bekräftar

15 apr, 2020 
Prinsessan Sofa och prins Carl Philip
Prinsparet har vid flera tillfällen publicerat inlägg om hur de stöttar samhället under Corona-krisen.
Nu bekräftar hovet de oväntade uppgifterna om att prinsessan Sofia utbildat sig för att stötta upp i vården.
Annons
Kungafamiljen och CoronakrisenBrand logo
Kungafamiljen och Coronakrisen

Kungafamiljen har vid flera tillfällen varit öppna med att de tar spridningen av coronaviruset på allvar och att de därför tagit till flera åtgärder för att hjälpa till. Bland annat har Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf, som tillhör riskgruppen med sina högre åldrar, isolerats på slottet i Stenhammar utanför Flen. Där håller de sig skyddade från att träffa andra och sköter sina plikter genom digitala videomöten.

Även kronprinsessparet och prinsparet har flitigt uppdaterat på sociala medier hur de valt att ändra om i sin vardag för att minska spridningen av viruset. Bland annat har även de valt att ta möten genom videosamtal, för att minska de tillfällen där de vanligtvis träffar andra människor.

Sofias oväntade beslut

Nyligen hölls en tre dagar lång sjukvårdsutbildning vid Sophiahemmet Högskola, där permitterad SAS-personal skulle utbildas för att omskolas till att snabbt kunna jobba inom vård och omsorg under den kris som just nu råden. Men nu visar det sig att även prinsessan Sofia var en av deltagarna på webbkursen, vilket är något som tidningen Mitt i Östermalm, var först med att rapportera om. Uppgifterna visar sig nu vara något som även hovet själva valt att bekräfta för Svensk Dam.

Annons

– Det stämmer att prinsessan Sofia har gått den kursen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, till Svensk Dam.

– Det är en tre dagar lång sjukvårdsutbildning och hon gick den i förra veckan. Prinsessan är hedersordförande i Sophiahemmet och i dessa coronatider vill hon engagera sig i sjukvården och försöka bidra och hjälpa till under den här stora arbetsbelastningen.

Prins Carl Philip återvänder till racingbananBrand logo
Prins Carl Philip återvänder till racingbanan

Planerna för framtiden

Prinsessan Sofia som är hedersordförande för Sophiahemmet ska nu jobba som stödpersonal på sjukhuset, vilket även det är uppgifter som hovet bekräftar.

– Målsättningen är att hon ska bidra rent praktiskt. Det finns planer, men det får jag återkomma till längre fram, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Christine Olsson/TT

Annons