Prinsessan Sofia avslöjar relationskampen med prins Carl Philip

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips relation möttes av en tuff start.
I TV4-dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground talar nu prinsparet ut om relationskampen.
– Man blir ganska handfallen, säger prins Carl Philip.

Under torsdagen är det premiär för TV4:s nya dokumentär Prinsessan Sofia – Project Playground. Där kommer tittarna få följa prinsessan Sofia och programledaren Renée Nyberg på en resa till insamlingsstiftelsen Project Playground i Kapstaden och Hallonbergen. Tillsammans med prinsessan Sofia och medgrundaren Frida Vesterberg får Renée följa Project Playgrounds arbete i Sydafrika och i Sverige.

Tveksamheten över relationen

Det var under en utekväll i Båstad som prins Carl Philip fann sin Sofia. Kärleken slog till och år 2015 gifte sig paret i Slottskyrkan i Stockholm. Idag bor de i prinsessan Lilians älskade Villa Solbacken på Djurgården tillsammans med sina söner Alexander och Gabriel. Men att gå från att vara en vanlig tjej till att bli prinsessa var svårare än väntat – det berättade nu Sofia i den nya dokumentären.

– Det svåraste har nog varit det att leva upp till förväntningarna. Jag upplevde att folk bedömde mig väldigt mycket och väldigt hårt. Det kändes som att man ville se på saken negativt och då kändes det som att hur mycket jag än kämpade så var det inte tillräckligt, säger hon i programmet.

Motgångarna ledde till och med till att Sofia och Carl Philip tvekade över sin relation.

– För det första så förstod jag inte att folk skulle ha så mycket hat men jag fattade ju såklart att folk skulle ha åsikter om att jag hade gjort Paradise Hotel. Vi stod ju och vägde ganska länge på ska vi verkligen köra på det här? Vi visste ju att det skulle bli tungt men jag hade nog aldrig förstått vidden och bredden. Det var väldigt många år av spekulationer av vem jag var, mina ambitioner, mina syften. Det var himla tufft, säger prinsessan Sofia.

Carl Philips ord om situationen: ”Handfallen”

När Renée frågar hur Sofia tog sig igenom denna tid förklarar hon vikten av att prata ut om allt som skedde och berättar även att hon hade ett stort stöd.

– Främst av min familj, Carl Philip givetvis. Hade inte vi pratat så hade det aldrig funkat. Vi är duktiga på att kommunicera med varandra.

Även Carl Philip erkänner att den första tiden var tung.

– Att stå bredvid och inte kunna göra någonting. Jag kan självklart stötta på det sättet men man blir ganska handfallen liksom, säger Carl Philip i dokumentären.

Vidare berättar prinsen att han inte kunde ana att det skulle bli på den nivån som det blev, men att han idag är glad över hur bemötandet förändrats under åren.

Prinsessan Sofia – Project Playground sänds torsdagen den 3 september 21.00 på TV4, TV4 Play och C More. 

LÄS OCKSÅ: Hovets besked om prinsessan Leonore – efter långa frånvaron

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofias förändring kostade miljoner – se skillnaden

FOTO: Fredrik Sandberg/TT/Pontus Lundahl/TT