LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Prinsessan Märtha Louise ex-make Ari Behn är död

25 dec, 2019 
AvStina Dahlgren
Prinsessan Märtha och Ari Behn
Norska prinsessan Märta Louise ex-make Ari Behn är död.
Han blev 47 år gammal.
Annons
Vila i frid Ari BehnBrand logo
Vila i frid Ari Behn

Den norska prinsessan Märtha Louise ex-make Ari Behn är död. Det rapporterar norska NRK. Ari Behn blev 47 år gammal.

– Det är med sorg i hjärtat som vi, de allra närmaste anhöriga till Ari Behn,  idag måste meddela att han har tagit sitt eget liv., meddelar Ari Behns manager Geir Håkonsund.

Managern önskar å familjens vägnar att alla nu respekterar deras privatliv.

Ari Behn gifte sig med Märtha Louise 2002. De var ett par i fjorton år innan de skilde sig. Tillsammans fick de barnen Leah Isadora, 14, Emma Tallulah, 11, och Maud Angelica, 16.

Kung Harald och drottning Sonja sörjer sin tidigare svärson

Kung Harald och drottning Sonja har även de uttalat sig kring tragedin som nu skakar Norge.

– Det är med stor sorg som drottningen och jag mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Ari var en viktig del av våran familj i många år och vi bär med oss varma, goda minnen av honom. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom.

Annons

De sörjer nu för sina barnbarn som mist sin pappa. Kronprins Haakon och hans hustru, kronprinsessan Mette-Marit, säger också de i ett uttalande att de känner en djup sorg över beskedet.

– För oss var Ari en god vän, en kär familjemedlem och en fantastisk onkel, som vi delade många av livets små och stora ögonblick med. Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet om hans död. Vi tyckte alla väldigt mycket om Ari. Våra tankar går speciellt till Maud, Leah, Emma, prinsessan Märtha Louise och Aris närmaste familj.

Ari Behn och Märtha Louise

Tiden efter skilsmässan från Märtha Louise blev tuff för Ari Behn. Han fick problem med sin hälsa och var samtidigt med om en bilolycka. I en bok som han skrev förra året med namnet Inferno berättade han om sin inre kamp mot sig själv.

– Inferno är när allt bränner. Det är helvetet på jorden helt enkelt, och jag har försökt förmedla det genom bilderna. Det är att måla blod på väggarna, och ruska hjärtat ur bröstet, sa han till NRK.

Annons

Han klandrade även sig själv väldigt mycket för skilsmässan.

– Jag tänker mycket påsett jag borde ha gjort annorlunda. Det är fortfarande mycket sorg och smärta förknippat till det, sa han.

Relationen med Märtha Louise efter skilsmässan

Trots skilsmässan har han alltid haft en bra relation med sina svärföräldrar kung Harald och drottning Sonja. Även relationen med ex-hustrun Märtha Louise har alltid varit fin.

– Jag trivs väldigt bra med mitt liv och jag har Ari har ett fint samarbete kring barnen. Det är det viktigaste, sa Märtha Louise till Svensk dam ett år efter skilsmässan.

Sök omedelbart hjälp om du eller någon du känner går i tankar om att ta sitt liv. Ring 112 eller sök hjälp via en psykiatrisk akutmottagning.

FOTO: TT/Lise Åserud, TT/Andreas Fadum

Annons