LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Märtha Louise beslut efter kritiken: ”Mycket seriöst”

08 aug, 2019 
AvOla Brising
Märtha Louise nya beslut om prinsesstiteln
Prinsessan Märtha Louise har tagit till sig av kritiken. Hon avslöjar nu att hon kommer att sluta använda sin kungliga titel i kommersiella sammanhang.
Annons
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritikenBrand logo
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritiken

I maj avslöjade Norges prinsessa Märtha Louise, 47, att hon funnit kärleken på nytt i den amerikanske schamanen Durek Verret, 44. Detta tre år efter att hon skilde sig från författaren Ari Behn, 46. Ex-makarna var gifta i 14 år och har barnen Maud, 16, Leah, 14,och Emma, 10, tillsammans.

Då hon samtidigt började marknadsföra kommersiella webb-seminarium tillsammans med pojkvännen och bjöd in allmänheten att delta i sitt Dureks Sit Down Social webinar om liv, kärlek och förändring för en avgift av runt 600 svenska kronor stötte Märtha Louise snabbt på patrull. Den norska tidningen Fædrelandsvennen skrev i en ledare att Märtha Lousie borde avvisa sig prinsessan-titeln eftersom den absolut inte bör användas i kommersiella sammanhang.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Månaderna som gått sedan dess har antalet kritiker blivit allt fler. Så sent som för några dagar sedan låg denna annons fortfarande ute på nätet:

Igår meddelade dock Märtha Louise på sin egen Instagram att hon tagit till sig av kritiken då hon skrev:

Annons

“Det har den senaste tiden varit många diskussioner om mitt användande av min prinsesstitel i kommersiella sammanhang. Att jag använde titeln under min turné och använt på detta sätt märker jag ha varit provocerande för många, något jag väl förstår.”

Slutar kalla sig prinsessa i kommersiella sammanhang

Sedan fortsatte hon med att förklara vad hon tillsammans med resten av kungafamiljen har beslutat att göra en del förändringar:

“Diskussionerna kring detta är något jag har tagit mycket seriöst. Tillsammans med min familj har vi nu beslutat att göra några ändringar”

Märtha Louise förklarar:

“Tillsammans har vi nu kommit fram till följande, jag använder titeln prinsessa när jag representerar kungahuset och göra mina officiella uppdrag, hemma, utomlands och i mer privata sammanhang. Jag ska från idag inte använda mig av min prinsesstitel i kommersiella sammanhang.”

Hon avslutar inägget med orden:

Annons

“Jag menar att detta är en bra lösning för att alla ska kunna se skillnaden mellan min egen näringsverksamhet och med min roll som representant för kungahuset. Detta gör också att jag har på detta sätt skapat mig en större frihet i mitt företag.”

I inlägget taggade prinsessan Märtha Louise även ett nytt konto där hon enbart kommer använda sitt namn utan titel och lägga ut bilder från sin jobbvardag. Under den första publicerade bilden skriver hon för att verkligen vara tydlig med att hon är seriös i sitt uppsåt:

“Detta är mitt nya konto för mina arbetsrelaterade projekt, där jag kommer använda mitt namn utan min titel. Jag är bara Märtha Louise. Låt oss upptäcka livet och gå på äventyr tillsammans.”

Stöttas av både hovet och nya pojkvännen

Även det norska hovet kommenterar det hela på sin hemsida där de gör ett officiellt uttalande som lyder:

“Prinsessan Märtha Louise har i samråd med sin familj beslutat att hon från och med nu inte kan använda sin prinsesstitel i samband med sin näringsverksamhet. Prinsessan kommer att fortsättningsvis använda sin titel bara när hon representerar kungahuset och i privata sammanhang, men hon kommer att använda bara sitt förnamn (Märtha Louise) när hon driver inkomstdriven verksamhet.”

Nästan alla kommentarer Märtha Louise fått efter att hon berättat om förändringen har varit positiva. Men den som stöttar henne mer än någon annan är naturligtvis pojkvännen och affärskollegan Shaman Durek som skriver:

“Jag är så stolt över dig älskling. Du är en sådan stark kvinna!”

FOTO: Bendiksby Terje, Carina Johansen

Annons