Prinsessan Madeleines öppna markering mot kungen – tar avstånd

Prinsessan Madeleine, Kung Carl Gustaf, drottning Silvia

När kung Carl XVI Gustaf fyllde 74 år nyligen så delade prins Carl Philip en bild på Instagram. Bilden föreställde honom själv och sin far.
Men ingen uppdatering från prinsessan Madeleine.
När sedan mors dag gick av stapeln så passade Madeleine på att dela en bild, men inte på mamma drottning Silvia.
Slå på ljud

Under den rådande situationen i spridningen av coronaviruset har det krävts en hel del förändringar och omställningar för det svenska kungahuset.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia isolerade sig snabbt på slottet i Stenhammar utanför Flen. Orsaken till att de sattes i karantän så tidigt var för att de tillhör en riskgrupp med sin höga ålder.

drottning Silvia och kungen

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Men genom videosamtal som sin högra hand kan de fortfarande sköta sina plikter och uppdrag.

Med hjälp av videosamtalen håller även kungafamiljen kontakten med varandra. Ett att hjälpmedel för att lyfta varandra är såklart sociala medier. Dock verkar en person tagit ett steg tillbaka från resten av familjen gällande det.

Madeleines tystnas på kungens födelsedag

När kungen fyllde 74 år för en kort tid sedan passade prins Carl Philip på att dela en bild på sig själv och sin pappa på Instagram. Efter de fina orden och vackra bilden blev Carl Philip hyllad av följarna.

prins carl philip

FOTO: TT

Men en bild eller väl valda ord på Instagram från prinsessan Madeleines håll på sin pappas dag kunde inte följarna se skymten av. Kanske inväntade prinsessan en hyllning på mors dag istället?

Hyllningen på Mors dag

När mors dag väl kom visade det sig att prinsessan Madeleine inte valde att dela en bild på sin mor på Instagram. Hon delade dock med sig av en bild, men istället för en bild på drottning Silvia blev det en söt bild på lilla prinsessan Adrienne med sitt guldlockiga hår.

”På denna Mors dag, låt oss fira kärlek och familj”, skriver prinsessan Madeleine till bilden hon delat på Adrienne.

Orsaken till varför prinsessan Madeleine inte delat någon bild på varken pappas födelsedag eller en bild på drottning Silvia på Mors dag är oklart. Men om prinsessan tar avstånd från familjen, så är det något som framtiden får utvisa.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!