Prinsessan Madeleines fina ord på Adriennes födelsedag

Prinsessan Madeleine med familj

Prinsessan Madeleines första ord sedan beskedet om flytten

Prinsessan Madeleine flyttar som bekräftat hem till Sverige efter sina år med familjen i Florida.
Nu uttalar hon sig för första gången sedan beskedet på Instagram.
– Vi älskar dig alla så mycket!!, skriver prinsessan Madeleine.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marcus och Martinus sjukdomsbesked timmar innan Mello: ”Rösten är...”
0:27

Efter reklamen: Marcus och Martinus sjukdomsbesked timmar innan Mello: ”Rösten är...”

(0:27)

Slå på ljud

Förra veckan kom beskedet om att prinsessan Madeleine, 40 med familj har bestämt sig för att flytta tillbaka till Sverige efter att ha varit bosatta i Florida, USA sedan 2018.

Första uttalandet från prinsessan Madeleine sedan beskedet

Efter beskedet har det varit helt tyst från Madeleine och maken Chris O'Neill, 48. Fram tills nu. I dagarna uppdaterade hon sin Instagram med ett nytt inlägg. Men det handlade inte om flytten, utan i stället om yngsta dottern Adrienne, som fyller fem år.

På Instagram passar hon på att gratulera hennes och Chris yngsta dotter med en bild från en solig sommardag.

”Happy Birthday Adrienne! You are our sweet and charming little girl who we all love so very much!! ”

Beslutet om att flytta hem igen efter över 10 år boende i USA och (förutom ett kort uppehåll hemma i Sverige igen under 2015) kom för några dagar sedan. När nyheten släpptes uttalade sig Hovet om den kommande flytten.

– Ja, det stämmer. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har bestämt sig för att de tillsammans med sina tre barn ska flytt hem till Sverige. De kommer bosätta sig i den våning som prinsessan brukar bo i sedan tidigare som ligger på hovstallet, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren.

Hon fortsätter och säger.

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har fattat. De är måna om att barnen får en svensk uppväxt just nu.

Flytten väntas ske någon gång runt sommaren eller tid höst så att Madeleine och Chris O'Neills barn hinner till skolstarten och kan starta sin utbildning i Sverige. Prinsessan Leonore, 9 och prins Nicolas, 7 börjar i skolan medan födelsedagsbarnet och den yngre dottern Adrienne startar sin utbildning i Stockholm på förskolan.

”De älskar Sverige”

Den övriga delen av kungafamiljen som redan bor i Sverige ser fram emot att prinsessan Madeleine med familj nu återigen flyttar hem till Stockholm och Sverige.

– Det är naturligtvis härligt, vi är väldigt glada. Barnen ser mycket fram emot det, de talar ju svenska och älskar Sverige, sa drottning Silvia till Expressen under ett besök till Västerås häromdagen.

FOTO: Anders Wiklund/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN