Madeleines okända familjebeslut – orden om stora förändringen

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill flyttar från villan i Miami.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne bor sedan 1,5 år i Miami, Florida.
Nu visar uppgifter att prinsessfamiljen ska flytta från lyxvillan.
En annons hos en amerikansk mäklare avslöjar detta.

Sommaren 2018 tog prinsessan Madeleine med sig maken Chris O’Neill och barnen för att bo i Florida i USA. I lyxvillan i Miami kan hon leva ett relativt anonymt liv med familj och vänner.

Prinsessan Madeleine har tidigare berättat att barnen, prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 1, fortfarande inte vet om att de är av kunglig börd. Det är något som de kommer att upptäcka naturligt när de blir äldre, menar prinsessan Madeleine.

I höstas kom den stora nyheten att kung Carl Gustaf beslutat att prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn inte längre ska tillhöra kungahuset. Deras barn tituleras inte längre som Kungliga Högheter utan ses som privatpersoner.

Det ger också barnen en större möjlighet att själva skapa sina liv.

Prinsessan Madeleine besökte Sverige i december för att medverka under Nobelfesten – dock utan Chris O´Neill.

Prinsessan Madeleine besökte Sverige i december för att medverka under Nobelfesten – dock utan Chris O´Neill.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia delade också ut pris till årets vinnare av Childhoodpriset, Andreas Grym.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia delade också ut pris till årets vinnare av Childhoodpriset, Andreas Grym.

Prinsessan Madeleine gör idag få officiella uppdrag för svenska kungahuset. Hon arbetar en del med sitt hjärteprojekt, stiftelsen Childhood, samt tar hand om barnen.

I en intervju med Hänt har hovets informationschef, Margareta Thorgren, berättat att Madeleine prioriterar rollen som mamma.

– Just nu är prinsessan Madeleine rätt upptagen med tre relativt små barn. Hon har ju uttalat sig tidigare om att hon tycker att det är viktigt att värna om småbarnstiden, har Margareta Thorgren sagt till Hänt.

Prinsessfamiljen hyr huset

Nu verkar det som om prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kommer att flytta från lyxvillan i Miami. Svensk Dam skriver att paret inte äger huset de för närvarande bor i utan står som hyresgäster. Huset, som ligger i en gated community, har under 2019 legat ute till försäljning – då till ett pris på 29 miljoner kronor.

Enligt uppgift ska nu Chris O´Neill och prinsessan Madeleine lämna lyxhuset i Florida.

Nu har dock annonsen hos mäklaren ändrats. Tidigare har det stått “buy” i annonsen. Nu står det “rent”. I och med att huset ligger öppet för uthyrning från och med den 7 februari innebär det att prinsessan Madeleine med familj ska flytta, skriver tidningen. Källor till Svensk Dam bekräftar även detta.

Hovets informationschef, Margareta Thorgren, vill inte kommentera flytten.

– Det hör till deras privata liv. Det jag kan säga är att de fortsatt bor kvar i Florida, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT