LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Prinsessan Madeleines nya besked om Nobelfesten 2019

11 nov, 2019 
Prinsessan Madeleine på Nobelfesten
Förra året valde prinsessan Madeleine att nobba Nobelfesten.
Nu meddelar hovet att hon har tagit ett annat beslut inför Nobelfesten 2019.
– Prinsessan Madeleine planerar att komma hem till Sverige, säger informationschef Margareta Thorgren.
Annons
Prinsessan Madeleines fina gest mot SofiaBrand logo
Prinsessan Madeleines fina gest mot Sofia

Prinsessan Madeleine, 37, har blivit allt mer engagerad i stiftelsen Childhood, som grundades för 20 år sedan av hennes mamma drottning Silvia, 70. I år kommer det att delas ut ett Childhood-pris med anledning av jubileet och syftet är att lyfta fram personer som varje dag arbetar med att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp.

En av medlemmarna i juryn är just prinsessan Madeleine som via länk har deltagit i arbetet med att rösa fram en vinnare. Huruvida hon kommer att närvara på själva galan, som äger rum på Telias huvudkontor i Solna den 9 december, är ännu oklart.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Något som talar för att prinsessan kommer att vara med på prisutdelningen är att den äger rum dagen innan Nobelfesten. Åsa Andreasson Åkerström, kommunikationsansvarig på Childhood, menar att de heller inte är säkra på ifall Madeleine kommer att närvara vid galan.

– Jag vet inte helt säkert än… Vi kommer att berätta mer nästa vecka, sa hon till Svensk dam nyligen.

Annons

Hovet bekräftar: Madeleine kommer på Nobelfesten 2019

Förra året valde prinsessan Madeleine att inte vara med på Nobelfesten. Anledningen uppgavs då vara familjära orsaker. För ett par veckor sedan lämnade hovets informationschef Margareta Thorgren ett svävande svar om Madeleines eventuella närvaro detta år.

– Det vet vi inte ännu. Som alla tidigare år kommer vi lägga ut på hemsidan när vi vet vilka som kommer att närvara på Nobelfesten. Anledningen till att vi inte gör det tidigare är att det kan bli ändringar och då blir det så mycket fokus på det, sa hon till Hänt.

Nu bekräftar hovet att Madeleine kommer att besöka Sverige inom kort och att planen i nuläget är att hon ska närvara vid Nobelfesten.

– Prinsessan Madeleine planerar att komma hem till Sverige i december och bland annat delta på Nobelutdelningen med efterföljande Nobelmiddag, säger Margareta Thorgren till Expressen.

FOTO: Pontus Höök/TT, Jessica Gow/TT

Annons