TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Madeleines vädjan – orden om drottning Silvia

11 mar, 2020 
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Den nya dokumentären Barnens drottning med drottning Silvia är något som gjort dotter prinsessan Madeleine mycket stolt.
Så stolt att hon vädjar till sin följare, något som inte alls tillhör vanligheten hos prinsessan.
Annons
Utseendeförändringen för prinsessan Sofia - efter fyra årBrand logo
Utseendeförändringen för prinsessan Sofia - efter fyra år

För 20 år sedan så grundade drottning Silvia World Childhood Foundation. Hon har ett stort engagemang i stiftelsen och jobbar varje dag för att förhindra sexuella övergrepp och våld mot barn.

Nu är drottningen aktuell med en ny Viaplay-dokumentär – Barnens drottning, där tittarna får en unik inblick i drottning Silvias dagliga arbete med Childhood.

Drottning Silvia på Gripsholms slott där årets World’s Children’s Prize – även kallat “barnens Nobelpris” delades ut, 2015. FOTO: Maja Suslin/TT

I dokumentären får även tittarna ta del av exklusiva intervjuer med både drottningen och prinsessan Madeleine.

Stoltheten över drottning Silvia

En person som är mycket stolt över den nya dokumentären är prinsessan Madeleine, som delat ett klipp på sitt Instagram-konto. Och inte bara det, hon uppmanar även sina följare att kolla på programmet.

“I söndags hade dokumentären om Childhood premiär! Alla fem delar finns på Viaplay och visas också på TV8 söndagar kl. 20:30. Please watch!”, skriver hon på Instagram.

Annons

I klippet som Madeleine delat visar hon den stolthet hon känner över sin mamma.

– Jag tycker att mamma på så fint sätt har använt just den rollen som du har som drottning. Där känner jag själv att om man kan använda sin titel till att belysa så viktiga frågor, säger prinsessan Madeleine i klippet och fortsätter:

– Det är fantastiskt att man kan göra det på det sättet och lyfta och sätta fokus. Det är inte självklart, det krävs mod och kraft att göra det, det har mamma gjort på ett fint sätt.

Så bemötte följarna prinsessan Madeleines uppmaning

Att vädja till sina följarna är ovanligt för prinsessan Madeleine. Men uppmaningen till att kika på programmet verkar i alla fall inte ha slagit fel hos följarna, som direkt varit inne och kommenterat Instagram-inlägget.

“Stolt över vår drottning och det arbete som ni alla utför”, skriver en. “Bra gjort damer, ni kunde lätt ha avvisat detta enorma engagemang i era kungliga liv. Hatten av!”, fyller en annan i.

“Så vacker, våran drottning”, kommenterar en tredje.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine delar ut pris
FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: 

Annons