TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Madeleines gest till barnen – efter oroliga tiden

19 mar, 2020 
Prinsessan Madeleine
Som beskyddare av stiftelsen Min stora Dag är prinsessan Madeleines stora hjärtefråga just barnen.
Nu delar hon med sig av en känslofylld hälsning till alla sjuka barn som drabbas hårt under dessa tuffare tider.
Annons
Allt om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Allt om kronprinsessan Victoria

COVID19, Coronavirusets spridning har lett till en hel del ändringar för många i samhället. Folkhälsomyndigheten har uppmanat svenska folket att arbeta hemifrån om de har möjlighet, vilket även har påverkat kungligheterna. Igår kom chockbeskedet att kronprinsessan Victoria tvingats göra stora ändringar i sitt liv för att anpassa sig till de riktlinjer som getts i Sverige. Hela hennes kungliga kalender hade nämligen rensats på alla uppdrag som hon tidigare varit inplanerad till. Den tömda kalendern var något som aldrig tidigare hade skett, vilket gjorde dagen historisk.

Kronprinsessans stoppade arbetsuppgifter är alltså ett försök till att minska risken för att hon ska komma att bli smittad eller att riskera att sprida smittan vidare. I nuläget är oklart när Victoria kommer att synas offentligt igen.

Känslosamma orden

Prinsessan Madeleine är sedan många år tillbaka beskyddare av ”Min Stora Dag”, en stiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar till en välbehövlig paus från en vardag fylld av sorg och sjukhusrutiner. Under torsdagen valde prinsessan att dela med sig av en känslosam hälsning till alla sjuka barn, detta tillsammans med ett klipp som Min stora dag publicerat, där en flicka visar upp sin rutin för att tvätta händerna.

Annons

”Coronaviruset påverkar just nu oss alla. Jag vill skicka en särskild hälsning till alla barn i Min Stora Dags målgrupp. Jag vet att många av er just nu har det extra tufft när ni måste stanna hemma på grund av ökad smittorisk och infektionskänslighet”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Min Stora Dag uppfyller önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser och jag är stolt beskyddare av organisationen. Följ gärna Min Stora Dag för att stötta deras viktiga arbete och missa inte Novas viktiga tips i videon om hur vi håller bra handhygien i dessa tider. Ta hand om er!”

Hyllas av följarna

Bland kommentererna syns flera berörda följare som hyllar prinsessan för hennes fina hälsning.

Våran underbara kungafamilj som alla värnar om barnen , TACK”, skriver en följare.

Tack Prinsessan Madeleine för Ditt stora engagement för barnen!”, skriver en annan.

FOTO: TT

Annons