Prinsessan Madeleines fina hyllning till drottning Silvia: ”Hjälte!”

Prinsessan Madeleine är den som har synts till minst av kungafamiljen den senaste tiden.
Men nu bryter hon tystnaden och passar på att hylla sin mamma, drottning Silvia.
”Min hjälte”, skriver prinsessan på Instagram.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine har den senaste tiden fått det svårt att närvara vid kungliga tillställningar som ägt rum. Orsaken till det är den coronapandemi som råder världen över. Hennes familj som består av består av maken Chris O’Neill och barnen prins Nicolas, prinsessorna Leonore och Adrienne har inte kunnat resa på samma sätt som tidigare, vilket har lett till att de inte heller synts till i Sverige.

De har faktiskt inte synts till över huvudtaget, förutom att de fastnat på några paparazzi-bilder.

Prinsessan Madeleine och prins Nicolas på hundpromenad

FOTO: TT

Prinsessan Madeleines fina ord till drottning Silvia

Men på Instagram är prinsessan inte så pjåkig med att uppdatera världen och följarna om olika spännande saker som händer i livet. Det är inte allt för ofta som hon delar inlägg, men när hon väl gör det är det oftast något viktigt eller bara väldigt vackert.

Under onsdagen delade prinsessan Madeleine med sig av otroligt vackra och fina ord som riktades direkt till sin mamma, drottning Silvia.

”Min mamma är min hjälte”, inleder prinsessan Madeleine sitt inlägg med på Instagram. Hon fortsätter:

”Hon är en oförtröttlig förkämpe för att få ett slut på sexuella övergrepp och utnyttjande av barn”.

Prinsessan berättar att drottning Silvia denna vecka ska hålla ett tal för FN:s generalförsamling.

”Den här veckan talar hon under ett arrangemang hos FN:s generalförsamling. Hon uppmanar världsledare att fortsätta kampen mot sexuella övergrepp och utnyttjande av barn på internet men även utanför internet”, fortsätter prinsessan Madeleine på Instagram och avslutar med:

”Alla barn förtjänar att få ta del av fördelen av kraften i gemenskap. Vi behöver jobba tillsammans för att skydda barn på internet”.

Drottning Silvia

FOTO: Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hyllas av folket

Prinsessan Madeleines Instagramkonto har över 278 000 följare. Människor från hela världen som följer hennes vardag som prinsessa och mamma. I kommentarsfältet till bilden och hyllningen av drottning Silvia väller det in kärlek i form av fina ord och likes.

”Bästa drottningen i världen, hon påverkar mer än någon annan jag vet! All undergrävning i länder ger resultat!”, skriver en.

”Hon är så fantastisk och underbart att hon sätter fokus på alla barn i vår värld. Vi är stolta över vår drottning och kungahus. Tack”, fyller en annan i följt av ett rött hjärta.

”Drottning Silvia är fantastisk!”, kommenterar en tredje person.

”Ett SÅ viktigt arbete! Barnen är vår framtid. Önskar så att alla barn fick växa upp i trygghet”, konstaterar en fjärde.

FOTO: Christine Olsson/TT, Björn Lindahl/TT

LÄS GÄRNA: Ovissheten om prinsessan Madeleines framtid – hovets ord

LÄS GÄRNA: Chris O’Neills ex-flickvänner – så lever de i dag

SENASTE NYTT!