Prinsessan Madeleines bråk om prins Daniel

Madeleine, Victoria och Daniel

Prinsessan Madeleine har alltid gått sin egen väg och stått upp för sina syskon. Och så även när kronprinsessan Victoria föll handlöst för sin personlige tränare prins Daniel.

Alla kan nog skriva under att det kan vara svårt att finna sin drömprins eller prinsessa i verkligheten. Men råkar du dessutom själv vara en prinsessa är det ännu svårare – framför allt för att ens kärlek kommer att granskas in i sömmarna om den “duger” som framtida make.

Kronprinsessan Victoria var nog inte beredd på att hon skulle möta sin stora hjärtevän när hon klev in på ett lyxgym på Östermalm i Stockholm för drygt 20 år sedan. För där inne mötte hon en 27-årig personlig tränares blick och sa hej, det var första mötet med Daniel Westling.

– Hon kom till min miljö där jag kände mig väldigt trygg. Det växte fram väldigt naturligt, har Daniel tidigare berättat i tv-intervjun Hennes vänliga höghet på SVT.

– Ganska tidigt ville vi tro att det skulle bli vi. I alla fall jag, berättade Victoria i boken Vårt bröllop.

Madeleines försvar av Daniel inför alla

Men sanningen är den att alla i deras omgivning inte höll med om att de var ämnade för varandra. I boken Victoria: Prinsessa och mamma som Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall skrivit framkommer det att Victorias lillasyster, prinsessan Madeleine, hade ett finger med i spelet för att Victoria och Daniels kärlek skulle bli accepterad. Hon var den som hade rekommenderat Victoria att börja träna på Daniels gym, och hon såg tidigt hur Daniel påverkade Victoria på ett bra sätt.

Men bland vännerna tisslades och tasslades det om Daniel, att han inte var bra nog för Sveriges blivande drottning.

”Men varje gång någon började prata illa om Daniel försvarade Madeleine sin storasysters val av pojkvän. Hon vägrade helt enkelt att låta alla kritiska människor och negativa rykten skada hennes syster. Hon hade sett hur Daniel på kort tid hade förvandlat Victoria”, står det i boken.

Victoria och Daniels bröllopskyss

Tio år efter det första mötet fick kronprinsessan Victoria sin prins – den 19 juni 2010 gifte de sig och kärleken sprudlade!

Prins Daniels kärleksord om Victoria

Att ha Madeleines stöd i ryggen lär ha betytt mycket för Victoria och Daniel. I november 2000 bjöd han med henne på deras första dejt, en Britney Spears-konsert – därefter lyckades de med konststycket att hålla sin kärlek hemlig för omvärlden i drygt 1,5 år.

Den 31 maj 2002 avslöjades Daniel som Victorias nya pojkvän av kvällspressen. Men deras kärlek var då redan så stark att den inte påverkades av att se offentlighetens ljus.

I SVT:s dokumentär hyllar han sin hustru till skyarna, och det märks att deras tillit och kärlek till varandra är makalös.

– Det finns en otrolig värme som jag tycker skapar den här personen, säger han. 

FOTO: TT